Federers uzvar jubilejas 100.maču Vimbldonā; Džokovičs izstājas traumas dēļ

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šveices tenisists Rodžers Federers trešdien guva uzvaru savas karjeras 100.mačā Vimbldonas čempionātā un 12.reizi sasniedza turnīra pusfinālu, savukārt citā ceturtdaļfināla duelī titulētais serbs Novāks Džokovičs spēli nepabeidza traumas dēļ un no sacensībām izstājās.

Pasaules piektā rakete Federers ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja Kanādas tenisistu Milošu Raoniču, kurš pasaules rangā ieņem septīto pozīciju.

Abi tenisisti pērn savā starpā tikās Vimbldonas čempionāta pusfinālā, kad pārāks bija Raoničs, kurš pēcāk turnīra finālā piekāpās britam Endijam Marejam.

Federeram šī bija simtā spēle Vimbldonas turnīrā, kurā Šveices tenisists karjeras laikā kopumā triumfējis septiņas reizes, no tām pēdējā bija 2012.gadā.

«Esmu ļoti priecīgs sasniegt pusfinālu. Mans sapņu skrējiens turpinās. Redzēs, kas notiks tālāk. Nespēju noticēt, ka esmu šeit aizvadījis 100 spēles. Priecājos, ka mans ķermenis bijis labā sportiskā formā visus šos gadus,» pēc mača sacīja 35 gadus vecais tenisists.

Federeram pusfinālā pretī stāsies ranga 15.numurs čehs Tomāšs Berdihs. Viņš turnīra nākamo kārtu sasniedza ar uzvaru 7-6 (7:2), 2-0 pār pasaules ceturto raketi Džokoviču, kurš cīņu noslēdza priekšlaicīgi elkoņa un pleca traumu dēļ.

Džokovičs ir trīskārtējs Vimbldonas čempionāta uzvarētājs. Pērn viņš šajā turnīrā apstājās jau trešajā kārtā. Šogad serbs trešajā kārtā apspēlēja Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi.

Savukārt Berdihs pirms septiņiem gadiem spēlēja Vimbldonas čempionāta finālā, tolaik cīņā par titulu atzīstot titulētā spāņa Rafaela Nadala pārākumu.

Jau ziņots, ka trešdien iepriekš pasaules vīriešu tenisa vienspēļu ranga līderis brits Endijs Marejs teju trīs stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-3, 4-6, 7-6 (7:4), 1-6, 1-6 piekāpās amerikānim Semam Kverijam, kurš reitingā ierindojas 28.pozīcijā.

Par spīti lielajai neveiksmei Vimbldonas čempionātā, Marejs saglabās pirmās raketes godu, jo Džokovičs nespēja pacīnīties par uzvaru šajā turnīrā, kas serbu tenisistam ļautu atgriezties reitinga līderpozīcijā.

Savukārt Kverijs pusfinālā tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, kurš turnīrā ir izlikts ar septīto numuru. Čiličs, kurš 2014.gadā triumfēja ASV atklātajā čempionātā, sīvā ceturtdaļfināla cīņā piecos setos ar 3-6, 7-6 (8:6), 7-5, 5-7, 6-1 uzvarēja turnīra 16.raketi Žilu Milleru no Luksemburgas, kuram neizdevās sagādāt vēl vienu sensāciju, jo astotdaļfinālā viņš piecu setu mačā pieveica pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu.

Sezonas trešā «Grand Slam» turnīrā kopējais prēmiju fonds ir 31 600 000 sterliņu mārciņu.

Vimbldonas čempionāts noslēgsies 16. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu