Latviju ar Štrombergu priekšgalā EČ pārstāvēs 85 BMX riteņbraucēji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas pilsētas Bordo centrā izveidotajā trasē no 14. līdz 16. jūlijam norisināsies Eiropas čempionāts (EČ) BMX riteņbraukšanā, kurā kopumā startēs 1773 sportisti, tostarp būs arī 85 dažāda vecuma un meistarības grupas Latvijas pārstāvji. Elites grupā vīriem Latvijas godu aizstāvēs arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, portālu TVNET informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Jūlijs ir laiks, kad neolimpiskajos gados notiek sezonas nozīmīgākie starti BMX riteņbraukšanā - Eiropas un pasaules čempionāti. Īpaši vērienīgs šajā gadā solās būt Eiropas čempionāts. Sacensību trase izveidota Bordo pilsētas centrālajā laukumā, ko varētu pielīdzināt Eiropas čempionāta norisei pie Brīvības pieminekļa Latvijā.

Latvijas pieaugušo izlasi, kurā iekļauti elites vīru un junioru meiteņu grupu sportisti, Eiropas čempionātā pārstāvēs Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Vineta Pētersone un Vanesa Buldniska. Izlases galvenais treneris - Ivo Lakučs.

Tikmēr Latvijas jaunatnes izlases atlases kritērijus izpildīja un trenera Mika Puķīša vadītās izlases sastāvā iekļuva: B16 grupas sportists Markuss Valdmanis, B15 grupas braucēji Niks Rožukalns un Rolands Pommers, kā arī B14 grupas pārstāvji Emīls Kaupužs, Ivars Svarinskis un Edvards Emīls Liberts.

Bez jau minētajiem pieaugušo izlases sportistiem no Latvijas braucējiem elites grupā vīriem startēs Rihards Veide, Kristaps Vekša un Helvijs Babris.

Dāmu elitē uz starta redzēsim pērnā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieci Sandru Aleksejevu, junioru konkurencē vīriem startēs arī Mikus Strazdiņš, Vladimirs Boltiks un Filips Krists Rozītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu