Aizvadīts 19. Bauskas kantri mūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bauskas 19. kantrī mūzikas festivāls 7. un 8. jūlijā Bauskas pilskalna estrādē pulcējās ļoti daudz apmeklētāju no Latvijas un ārzemēm, lai klausītos pašmāju un ārvalstu kantri mūziķu uzstāšanos, baudītu festivāla draudzīgo gaisotni un priecātos par pilskalna skaistajām ainavām, kas ieskāva festivāla apmeklētājus.

Šogad visi festivāla apmeklētāji tika īpaši lutināti. Uz galvenās skatuves kāpa dziedātāji no Somijas, Lietuvas, Krievijas un Amerikas Savienotajām Valstīm (Danni Leigh no ASV, Laramie Band no Somijas, Klova & Belkin Band un Alvita no Lietuvas), kā arī pašmāju leģendārās grupas «Klaidonis», «Dakota» un «Sestā jūdze», grupa «Jauna diena», Linita Mediņa & Band, Mārtiņš Jātnieks, grupa «Tālbraucēji», Billy B and his Sonic Rockets, Aivars Birzmalis un Jānis Misiņš. Festivāls neiztika bez tradicionālā līnijdeju šova, bet pēc grupām abās dienās balli līdz rīta gaismai iegrieza DJ Andee. Latvijas mākslinieki pēc uzstāšanās saņēma skatītāju visskaļākās ovācijas, par ko organizatoriem liels prieks – savējie tiek īpaši mīļi atbalstīti!

Jau otro gadu festivāla organizatori uz festivāla mazās skatuves dod iespēju uzstāties jaunajiem mūziķiem. Šogad festivālā uzstājās bērnu grupa «Preskonis», Juris Gausiņš & Pakavrokam, Ingūna Zuika un grupa «Versija», Ārents - Ozols un draugi, Jānis Osis, grupa «Bekars», kā arī īpašas ovācijas saņēma Country festivāla mūziķu Jam Session performance.

Kā jau katru gadu, festivāla apmeklētājus priecēja amerikāņu auto parāde. Bija arī CLAAS jaunāko traktoru izstāde un radošs konkurss uz vietas, kurā varēja laimēt mazo CLASS spēļu traktoriņu. Atsaucība bija ļoti liela! Bez tā visa īpaši ekskluzīva bija iespēja par īpašu cenu izlidot ar gaisa balonu virs festivāla norises vietas. Par šādu iespēju liels paldies festivāla sadarbības partnerim SKY Amazons un pilotei Ingai Ūlei.

Festivāla jaunums - pirms festivāla jebkuram bija iespēja piedalīties konkursā «Miss un Misters Kantrī Stils 2017» sadarbībā ar festivāla draugu, portālu Draugiem.lv. Visvairāk balsu saņēmušie kandidātus beigās uz festivāla lielās skatuves īpaši sumināja festivāla lieldraugs, sadarbības partneris ZirguStallis.lv.

Nākamgad 20. Bauskas kantri mūzikas festivāls būs vienlaikus ar Dziesmu un deju svētkiem – 6. un 7. jūlijā. «Arī desmit gadu jubilejā bija tādi pati situācija. Es par to neuztraucos. Esam nodrošinājuši visiem zināmu piedāvājumu, ko apmeklētāji novērtē, jo joprojām saņemam pozitīvas atsauksmes sociālajā vidē un personīgi par ko liels prieks! Nākamais gads, protams, ir īpašs. Plānojam piesaistīt māksliniekus no «augstākā plauktiņa», lai par festivālu raisītu interesi arī ļaudīm no Skandināvijas, Polijas, Baltkrievijas un, protams, Baltijas un ne tikai!» iecerēs dalās festivāla galvenais organizators Mārtiņš Ruža.

Kā stāsta festivāla organizatori – nākamais gads būs ļoti īpašs, jo ir cilvēki, kas izteikuši vēlmi apkopot visus festivāla gadus un izdot 20 gadu grāmatu. Paši organizatori plāno izdot 20. jubilejas disku un pēc festivāla apkopot arī divdesmitgades DVD, ko, iespējams, prezentēt kādā no Latvijas televīzijām. Plāni un ieceres esot lieli, jo katru gadu gribot attīstīt un popularizēt to, kas organiski dzimis Bauskā, – kantri mūziku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu