Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo atklās «Baltijas pērli»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad savu 70. gadskārtu atzīmē viens no prestižākajiem un senākajiem kinofestivāliem pasaulē - starptautiskais Kannu kinofestivāls (le Festival de Cannes), kas kopš 1993. gada ir cieši sadarbojies ar Rīgas kinofestivālu «Baltijas pērle» un rudenī tā programmas ietvaros pagodinās ar pirmo Kannu kinofestivāla direktora vizīti Baltijas valstīs.

Tikai 21. septembrī, atzīmējot festivāla «Baltijas pērle» atklāšanu, tiks izrādīta filma, kas kļuvusi par daudzu prestižāko kino forumu sensāciju – «Limjēri!». Pirms seansa skatītājus uzrunās Kannu kinofestivāla un Lionas Limjēru institūta direktors Tjerī Fremo.

Filma ir veltījums sava laika izcilajiem limjēristiem: Žanam Renuāram, Fransuā Trifo, Morisam Pialā, Ērikam Romēram, Žanam Likam Godāram un daudziem citiem. Tā noteikti jānoskatās visiem, kuri uzskata sevi par sinefiliem vai izglītotiem kinomāniem.

Tjerī Fremo ir piešķīris šim stāstam jaunu elpu, no simtiem Limjēru oriģinālo kinokadru radot pilnmetrāžas filmu, kas rosina iztēli un pārsteidz ar savu vienkāršību un naivo ģenialitāti.

Slaveno šedevru retie kadri, kas vairāk nekā simts gadus uzglabāti slēgtās krātuvēs, tiks pirmo reizi izrādīti jaunā kontekstā – kā nevainojams mežģīņu raksts tie savijušies stāsta par mākslas veidu, kas strauji iekaroja visu pasauli.

Iztēlojieties, ka esat atsviesti laikā pirms teju 120 gadiem… Jūs – pateicīgs un uzticīgs skatītājs – ar sajūsmu un trīsām kļūstat par jauna brīnuma rašanās lieciniekiem. Uz ekrāna baltā audekla ar celuloīda un gaismas palīdzību rodas maģija, no kuras aizraujas elpa.

21. septembrī pulksten 18.30 kinoteātrī «Splendid Palace», atklājot šā rudens kinofestivālu «Baltijas pērle», notiks īpašs teatralizēts filmas «Limjēri!» seanss.

Un piedzīvojums sākas! Limjēri atgriežas kinoteātrī. Šo unikālo notikumu nedrīkst palaist garām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu