Jānis Ikaunieks pēc operācijas laukumā varētu atgriezties septembrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas futbola izlases pussargam Jānim Ikauniekam pirmdien Spānijā tika veikta pēdas operācija, pēc kuras, ja rehabilitācija noritēs bez problēmām, viņš laukumā varētu atgriezties septembrī, aģentūrai LETA atklāja futbolists.

Ikaunieks piektā pleznas kaula lūzumā iedzīvojās jūnijā, bet pirmdien viņam tika veikta operācija.

«Ārsts teica, ka operācija noritējusi veiksmīgi, pats arī izgulējos un jūtos normāli. Drīz rakstīšos ārā, bet Spānijā būšu vēl kādas sešas nedēļas, kur aizritēs rehabilitācijas process,» teica Ikaunieks.

Optimistiskākās prognozes ir, ka Ikaunieks trenēties varētu atsākt pēc mēneša, bet spēlēt - septembrī.

«Grūti kaut ko prognozēt, bet ārsti teica, ka varēšu sākt skriet pēc četrām nedēļām, aptuveni mēneša. Ja viss būs kārtībā, tad septembrī varētu spēlēt jau uz visiem 100%. Ceru, ka vēl šosezon varēšu uzspēlēt,» skaidroja «Liepāja»/«Mogo» futbolists.

Ikaunieks pirmo reizi sāpes izjutis jau 18.jūnija virslīgas spēlē pret «Ventspili».

«Sākumā domāju, ka nav nekā traka, varbūt kāds nervs iekaisis, un nospēlēju to maču līdz galam. Mačā pret Jūrmalas «Spartaku» arī sāpēja, spēles 15. minūtē jau prasīju maiņu, bet laikam treneris neredzēja. Nospēlēju puslaiku līdz galam, bet pārtraukumā iešpricēja pretsāpju līdzekli, tā arī aizvadīju visu maču,» atcerējās Ikaunieks.

Liepājnieki aizvadītajā nedēļā pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu. Liepājas komanda divu spēļu summā nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Ziemeļīrijas klubu Belfāstas «Crusaders», otrajā kārtā iekļūdama, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem. Jau šonedēļ vēju pilsētas futbolisti otrās kārtas pirmajā spēlē uzņems Lietuvas vienību Marijampoles «Sūduva».

«Komanda viennozīmīgi var pārvarēt otro kārtu, sastāvā ir pietiekami meistarīgi spēlētāji, kuri var gūt vārtus. Tomēr pretinieki arī nebija nekādi amatieri, Ziemeļīrijas komandas vārtsargam (Braienam Jensenam) ir bijusi premjerlīgas spēļu pieredze. Mūsdienās visas komandas māk spēlēt un aizsargāties,» secināja Ikaunieks.

Tāpat liepājnieki pirmdien iekļuva Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, viesos ar 1:0 pārspējot pirmās līgas komandu «Daugavpils». Tāpat kā mačā pret «Crusaders», arī Daugavpilī nepieciešamais rezultāts tika nodrošināts kompensācijas laikā.

«Daugavpilī bija pavisam cits gadījums. Sanāca ļoti tāls brauciens, un dažiem pamatsastāva spēlētājiem tika dota atpūta. Tur nebija problēma meistarībā, bet gan apstākļos,» stāstīja Ikaunieks.

Ikaunieks 2014.gada nogalē, pēc veiksmīgas sezonas Latvijas virslīgā «Liepājas» komandā, noslēdza četru gadu līgumu ar Francijas augstākās līgas komandu «Metz».

«Metz» šā gada sākumā Ikaunieku izīrēja Grieķijas augstākās līgas klubam Larisas AEL, taču arī tur viņš veselības likstu dēļ spēlēja neregulāri. Savukārt jūnija vidū «Metz» nolēma Ikaunieku līdz sezonas beigām izīrēt «Liepāja»/«Mogo» komandai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu