Ogu diena Dobelē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad zemeņu periods tuvojas beigām un ķiršu dārzi sākuši ražas laiku, Latvijas dārzkopji tiek aicināti uz Dobeli - Dārzkopības institūtu, lai dalītos pieredzē un gūtu jaunas zināšanas par dažādu ogu audzēšanu zinātnieku vadībā. Šogad tradicionālā Ogu diena norisināsies 13. jūlijā un sāksies plkst. 10.00 ar zinātnieku ziņojumiem par jaunāko pētījumu rezultātiem ķiršu, aveņu, upeņu un zemeņu audzēšanā.

Ogu dienas norises plānotas divās daļās. No plkst. 10.00 līdz 13.00 dārzkopjiem būs iespēja apmeklēt semināru Dārzkopības institūta telpās (Graudu ielā 1, Dobelē) un klausīties zinātnieku ziņojumos par upeņu šķirnēm un to mulčēšanu, saldo ķiršu potcelmiem, zemeņu un aveņu audzēšanu tuneļos, kā arī nozīmīgākajiem ogulāju kaitēkļiem, slimībām un to ierobežošanu. Seminārā piedāvātās atziņas iegūtas no Dārzkopības institūta izmēģinājumu laukiem gan Dobelē, gan Pūrē.

Turklāt būs arī iespēja iepazīties ar Dobeles zinātnieku gūto pieredzi starptautiskos ogulāju pētnieku pasākumos - ķiršu simpozijā, Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku sanāksmē un Malagas ogu skolā.

Savukārt dienas otrajā pusē (aptuveni no plkst. 13.00) būs iespēja apmeklēt institūta izmēģinājumu laukus un iepazīties ar dažādām saldo un skābo ķiršu šķirnēm, ķiršu vasaras veidošanu, segumu izmantošanu saldo ķiršu, zemeņu, vasaras un rudens aveņu audzēšanā, upeņu un aveņu šķirnēm.

Ogu dienas apmeklētāji Dobelē aicināti ierasties laikus, no plkst. 9.00, lai reģistrētos un apskatītu ogu izstādi un varētu piedalīties to degustācijā.

Visas dienas garumā līdz plkst. 16.00 ikviens varēs saņemt konsultācijas no Dārzkopības institūta un Latvijas augu aizsardzības pētniecības centra zinātniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu