Astanas EXPO aizvadīta Latvijas nacionālā diena

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar Astanas EXPO 2017 norisinājās Latvijas Nacionālās dienas pasākumi, kurus svinīgi atklāja Latvijas Republikas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Kazahstānas Republikas premjerministra pirmais vietnieks Askars Mamins.

Latvijas Nacionālās dienas ietvaros abu valstu himnu pavadībā tika pacelti Kazahstānas un Latvijas karogi. Kazahstānas Republikas pārstāvis A. Mamins savā uzrunā norādīja, ka Latvijas izvēlētā devīze «Satikšanās vieta Latvija – enerģija ir mūsu dabā» lieliski atbilst valsts mērķiem, jo īpaši zinot, ka tiecamies kļūt par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē. Tāpat viņš augstu novērtēja abu valstu veiksmīgo sadarbību tranzīta un loģistikas jomā, kas ir sevišķi nozīmīgi, ņemot vērā, ka jau rīt Latvijas paviljonā sākas Tranzīta un loģistikas nedēļas pasākumi.

Savukārt Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis pauda, ka Latvijai un Kazahstānai ir daudz kopīga – abas valstis ir savu reģionu kultūras centri un vienlaikus kopā veido tiltu starp Āziju un Eiropu, jo spējam sazināties vienā valodā, piedāvājot augstas zināšanas, pieredzi un tehnoloģijas.

Pēc abu augsto amatpersonu uzrunām klātesošajiem bija iespēja baudīt Māra Brižkalna kvinteta un dziedātāju – Dināras Rudānes un Intara Busuļa – koncertu, kurā tika izpildīta Raimonda Paula mūzika.

Dienas pirmajā pusē norisinājās vairākas eksporta atbalsta kustības «The Red Jackets» prezentācijas, lai iepazīstinātu ar Latvijas veiksmes stāstiem un palīdzētu meklēt sadarbības partnerus. Tajās piedalījās VAS «Latvijas dzelzceļš», kā arī uzņēmumi «Squalio» un «Vizulo».

Vakarā notika vairākas aktivitātes Latvijas paviljonā, kurās piedalīsies abu valstu amatpersonas, vēstnieki, citu valstu paviljonu komisāri u.c. Par gastronomisko baudījumu rūpēsies pavārs Mārtiņš Sirmais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu