Sesto reizi Vecpiebalgā notiks saiešana slātaviešu garā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 26. līdz 30.jūlijam sesto reizi Vecpiebalgā notiks saiešana slātaviešu garā «Vecpiebalga atver durvis», pavēstīja Piebalgas muzeju apvienības «Orisāre» pārstāve Līva Grudule.

Pasākums sāksies 26.jūlijā ar latviešu tradicionālā tautas tērpa godināšanu Vecpiebalgas kultūras namā un Daumanta Kalniņa dzejas programmu Vecpiebalgas muižā Inešos.

Nākamajā dienā Alauksta estrādē notiks ģimenes diena, bet 28.jūlijā plkst.18 no Vecpiebalgas uz Dzērbenes Augsto kalnu dosies retro auto brauciens.

Sestdien plkst.20 Inešu estrādē uzstāsies «Autobuss debesīs» un «Nepieradinātā Folka Orķestris», bet svētdien svētki noslēgsies ar dievkalpojumu un Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela koncertu Vecpiebalgas baznīcā plkst.12.

«Vecpiebalga atver durvis» idejas autors Jānis Lūsēns savulaik aktualizēja ideju par latvisku, ikvienam pieejamu kvalitatīvu mūzikas notikumu ciklu latviskā vidē, kultūrvēsturiski bagātajā Vecpiebalgas novadā. Novada pašvaldība, kultūras, izglītības un muzeju darbinieki atsaucās ierosinājumam un tapa programma, kas interesentiem ļauj visas nedēļas garumā paviesoties katrā no novada pieciem pagastiem. Apmeklētājiem pieejami visi novada muzeji un ekspozīcijas, atpūtas iespējas pie ūdeņiem un citi tūrisma piedāvājumi, bet pēcpusdienās un vakara stundās – koncerti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu