Par latvāņu nenopļaušanu zemes īpašniekiem Viļņā draud naudassodi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viļņas pašvaldība aicinājusi zemesgabalu īpašniekus, kuru īpašumos ieauguši Sosnovska latvāņi, nopļaut šos invazīvos augus, pretējā gadījumā viņiem draud naudassodi.

Pilsētai piederošajās teritorijās latvāņi tiek pļauti, pret tiem izmēģināts arī nesen reģistrēts herbicīds, bet par privātajiem zemesgabaliem, kas vēl nav savesti kārtībā, būtu jāgādā pašiem saimniekiem. 90 zemes īpašnieki brīdināti, ka par savlaicīgu to neizpļaušanu var nākties maksāt naudassodu līdz pat 600 eiro apmērā.

Visvairāk šādu zemesgabalu apzināts Pilaites un Pašilaišu mikrorajonos. Ja to īpašnieki paši neparūpēsies par savām teritorijām, tādējādi apdraudot arī kaimiņu zemi, pašvaldība pieļauj iespēju izpļaut arī tās, vēlāk piesūtot saimniekiem rēķinu par darbu.

Vienlaikus brīdināts, ka latvāņu sula var stipri apdedzināt ādu un izraisīt smagu alerģisko reakciju, tādēļ, tos pļaujot, noteikti jāvalkā aizsargbrilles, apģērbs ar garām piedurknēm, cimdi un gumijas zābaki.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu