Ostapenko dodas cīņā par savu 11. «Grand Slam» uzvaru pēc kārtas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko šodien Vimbldonas atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē tiekas ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu, kas arī aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā. Mačs notiks kā pirmais kortā, kuram piešķirts 12.numurs. Tā sākums plānots plkst.13.30 pēc Latvijas laika, tomēr prognozes neizslēdz iespēju, ka tobrīd Londonā varē tu līt. Dueli tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šī gada «French Open» čempione Ostapenko ir WTA ranga 13.vietā un ar šādu numuru arī izlikta sacensībās, bet turnīra ceturtā rakete Svitoļina ir piektajā pozīcijā. Tikmēr šī gada ieskaitē Svitoļina ir trešā, kamēr Ostapenko seko piektajā pozīcijā, līdz ar to pirmoreiz šī gada turnīrā savā starpā tiksies divas tik veiksmīgas sportistes.

Abas tenisistes savā starpā tiksies pirmoreiz vēsturē, bet ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētājai pretim stāsies pieckārtējā turnīra čempione Venusa Viljamsa no ASV, kura izlikta ar desmito numuru, vai sacensībās 27.numuru saņēmusī talantīgā horvātiete Ana Konjuha.

Svitoļina šo gadu pasaules rangā iesāka tikai 14.vietā, bet līdz šim jau tikusi pie četriem tituliem un nākamajā nedēļā, visticamāk, pirmoreiz būs starp pirmajām četrām tenisistēm. Janvāra vidū Svitoļina Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā piekāpās krievietei Anastasijai Pavļučenkovai, bet pēc tam bija labākā 13 mačos pēc kārtas - triumfēja Taipejas WTA «International» turnīrā un arī prestižajā Dubaijas WTA «Premier» sērijas turnīrā, pirmoreiz karjerā iekļūstot pasaules ranga desmitniekā.

Ņemot vērā, ka nākamo turnīru Kualalumpurā ukrainiete nepabeidza traumas dēļ, kopējā uzvaru sērija spēlēs, kurās viņa izgāja laukumā, apstājās vien pie 15. Vēl vienu gandrīz tikpat labu sēriju sportiste sasniedza arī māla sezonas ievadā, kad uzvarēja divos no pirmajiem trijiem turnīriem, esot labākā «International» sērijas sacensībās Stambulā un «Premier» turnīrā Romā. Pirms Francijas atklātā čempionāta viņa bija uzvarējusi 11 no pēdējām 12 spēlēm, tomēr Parīzē ceturtdaļfinālā otrajā setā nenoturēja 5-1 vadību, neizmantoja arī mačbumbu un piekāpās rumānietei Simonai Halepai.

Uz zālāja viņa pirms Vimbldonas spēlēja vienīgi Īstbornas WTA «Premier» turnīrā, kur guva vienu uzvaru, bet piekāpās itālietei Kamilai Džordži.

Iepriekš savā karjerā Svitoļina Vimbldonā nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet ceturtdaļfinālos, ko dotu uzvara pār Ostapenko, viņa «Grand Slam» turnīros līdz šim bijusi divreiz.

Šī gada turnīra ievadā Svitoļina vispirms ar 7-5, 7-6 (10:8) pieveica ranga 56.pozīcijā esošo austrālieti Ešliju Bārtiju, otrajā kārtā ar 6-3, 6-0 droši pārspēja itāļu veterāni Frančesku Skjavoni, kura ir pasaules 72.vietā, bet pirmās nedēļas noslēdzošajā cīņā ar 6-1, 7-5 bija pārāka arī pār Karinu Vitheftu no Vācijas, kura rangā atrodama 65.pozīcijā.

Tikmēr Ostapenko vispirms ar 6-0, 1-6, 6-3 pārspēja Baltkrievijas tenisisti Aļaksandru Sasnoviču, kura rangā ieņem 89.vietu, otrajā duelī ar 4-6, 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja kanādieti Fransuāzu Abandu, kura rangā atrodama 142.pozīcijā, bet trešajā cīņā ar 7-5, 7-5 uzvarēja itālieti Kamilu Džordži, kura ir 86.vietā.

Spēlē ar Džordži Latvijas sportiste setos bija nonākusi iedzinējos ar attiecīgi 3-5 un 2-5, tomēr spēja parādīt raksturu un aukstasinīgi atspēlējās. Līdz ar to viņa pārtrauca astoņu maču sēriju, kuros bija aizvadījusi trīs setus. Tikmēr «Grand Slam» turnīros Latvijas tenisiste uzvarējusi jau desmit dueļos pēc kārtas.

Par ceturtās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 240 WTA ranga punktus un ir tuvu iespējai debitēt pasaules ranga pirmajā desmitniekā. Tāpat viņa jau garantējusi 147 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, finālā pārspējot rumānieti Simonu Halepu. Viņas panākums šajā turnīrā kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Starp abām «Grand Slam» sacensībām viņa piedalījās tikai vienā turnīrā, pagājušajā nedēļā Īstbornas WTA «Premier» sacensību astotdaļfinālā piekāpjoties spēcīgajai britu tenisistei Džoannai Kontai un pārtraucot astoņu uzvaru sēriju.

Uzvara Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko ļāva uzlidot uz pasaules ranga 12.vietu, kas ir jauns Latvijas rekords, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Ostapenko 2014.gadā triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā, bet pieaugušo konkurencē viņa līdz šim uz zālāja ar lieliem panākumiem nav izcēlusies, veiksmīgākajos no turnīriem gūstot pa diviem panākumiem.

Pieaugušo konkurencē Vimbldonā viņa pirms šī gada trijos mačos bija izcīnījusi tikai vienu panākumu, kad pirms diviem gadiem «Grand Slam» debijā uzvarēja Karlu Svaresu-Navarro.

Ostapenko starp izliktajām tenisistēm «Grand Slam» sacensībās ir otro reizi karjerā - pērn būšana starp 32 potenciālajām favorītēm viņu neglāba no zaudējuma Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova apstājās turnīra otrajā kārtā, ar 0-6, 4-6 zaudējot Heterei Vatsonei no Lielbritānijas.

Tikmēr vīru turnīrā rangā vien sestajā simtā esošais Ernests Gulbis tika līdz trešajai kārtai, kurā piekāpās slavenajam serbam Novākam Džokovičam.

Ostapenko un Sevastova piedalījās arī sieviešu dubultspēļu turnīrā, kur gan nepārvarēja pirmo kārtu, savukārt junioru meiteņu turnīrā jau pirmajā mačā zaudēja 16 gadus vecā Daniela Vismane, kurai gan vēl priekšā ir sacensības dubultspēlēs.

Sezonas trešā «Grand Slam» turnīrā kopējais prēmiju fonds ir 31 600 000 sterliņu mārciņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu