Pieredzējušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs noslēdzis spēlētāja karjeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pieredzējušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs neplāno turpināt profesionāla spēlētāja karjeru un sācis strādāt par treneri, bijušais spēlētājs paudis intervijā izdevumam «Latvijas Avīze».

Jēkabs Rēdlihs pagājušajā sezonā pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas «Dinamo» un pavasarī vēl pretendēja uz vietu Latvijas izlasē, bet pašlaik jau ir «Lido» komandas galvenais treneris. Gunāra Ķirsona lolojumā spēlē 2001.gadā dzimuši puiši.

«Pēc sezonas meklēju darbu, interesējos, vai kādam būtu nepieciešamas manas zināšanas un nonācu līdz «Lido».

Ar «Dinamo» man viss beidzies, no ārzemēm īsti labu piedāvājumu nebija,» paudis Rēdlihs.

«Te man ir ģimene, sieva un divi bērni, visi kopā esam laimīgi. Prātīgāk palikt mājās.»

Slidas gan viņš uz nagliņas negrasās kārt, jo gribu uzspēlēt Latvijas čempionātā, tomēr neesot runājis ar čempioni «Kurbadu» un pašlaik vēl nav zināms, kur aizsargs spēlēs. Latvijas čempionātā Rēdlihs pēdējo reizi laukumā gāja 2001.gadā «Liepājas metalurga» rindās.

«Doma par to, ka vairs negribu braukt uz ārzemēm, bija ilgu laiku. Piedāvājumi bija arvien mazāki un mazāki. Jādomā par nākotni, es jau pagājušajā vasarā pazondēju, kas un kā, šogad to darīju vēl aktīvāk,» stāstījis Jēkabs Rēdlihs, kurš savulaik Bostonas Universitātē ieguva izglītību kā sporta skolotājs, bet pašlaik Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā maģistratūrā apgūst trenera profesiju.

«Trenera darbs ir tas, ko saprotu, redzēsim, kā man ies. «Lido» komanda ir ļoti interesanta, superīgi čaļi, vadība atbalsta.»

Jēkabu Rēdlihu 2002.gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar 119.numuru izraudzījās Kolumbusas «Blue Jackets» vienība, bet iespēju debitēt pasaules spēcīgākajā līgā viņš neieguva. Pēc studiju beigām aizsargs vēl nedaudz uzkavējās Ziemeļamerikā, tomēr 2007./2008.gada sezonas laikā atgriezās Eiropā, kopš tā laika pārsvarā spēlējot Čehijas čempionātā vai Rīgas «Dinamo». Pagājušajā sezonā viņš Latvijas spēcīgākajā klubā 33 mačos atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -14.

Latvijas izlases sastāvā aizsargs piedalījās četros pasaules čempionātos.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu