Septiņkārtējais čempions Federers iekļūst Vimbldonas čempionāta 1/8 finālā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Planētas piektā rakete vīru tenisā Rodžers Federers sestdien sasniedza Vimbldonas atklātā čempionāta astotdaļfinālu. Viņš trešajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-4, 6-4 pārspēja Vācijas tenisistu Mišu Zverevu, kurš ATP rangā atrodams 30.pozīcijā.

Astotdaļfinālā Federers spēkosies ar bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš turnīrā izlikts ar 13.numuru. Dimitrovs sestdien pēc pirmajiem diviem setiem ar 6-1, 6-1 uzvarēja izraēlieti Dudi Selu (ATP 90.), kurš no cīņas izstājās.

«Katru reizi, kad spēlēju ar Dimitrovu, viņš ir uzlabojis savu sniegumu. Viņš šobrīd ir tajā vecumā, kad vislabāk tiek saprasts teniss. Dimitrovs ir fiziski stiprs un progresējis arī psiholoģiski. Sagaidu, ka būs smaga cīņa,» teica Federers, kurš bulgāru uzvarējis visās piecās savstarpējās cīņās.

Federers Vimbldonas atklātā čempionāta astotdaļfinālā spēlēs 15.reizi karjerā.

Septiņus no saviem 18 «Grand Slam» tituliem Federers izcīnījis Vimbldonā. Šveicietis triumfēja arī sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā, Austrālijas atklātajā čempionātā.

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta trešās kārtas mačā sestdien ar 4-6, 1-6, 6-7 (2:7) zaudēja titulētajam serbam Novakam Džokovičam.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas vien 589.vietā, kamēr Džokovičs ir planētas ceturtā rakete, bet Vimbldonas čempionātā viņš izlikts ar otro numuru.

Astotdaļfinālā Džokovičs tiksies ar francūzi Adrianu Manarino (ATP 51.), kurš trešajā kārtā ar 7-6 (7:3), 4-6, 5-7, 6-3, 6-2 apspēlēja savu tautieti Gaelu Monfisu, kurš rangā atrodams 14.pozīcijā.

Tāpat astotdaļfinālu sasniedzis planētas septītā rakete Milošs Raoničs, kurš ar 7-6 (7:3), 6-4, 7-5 pārspēja spāni Alvertu Ramosu (ATP 22.). Raoničam nākamajā kārtā stāsies pretī ar desmito numuru izliktais Aleksandrs Zverevs, kurš ar 6-4, 6-4, 6-2 apspēlēja austrieti Sebastjanu Ofneru (ATP 216.).

Astotdaļfinālā iekļuvis arī ranga astotais numurs Dominiks Tīms, kurš trešajā kārtā ar 7-5, 6-4, 6-2 pārspēja amerikāni Džeredu Donaldsonu (ATP 67.). Tīms cīņā par ceturtdaļfinālu tiksies ar Tomāšu Berdihu, kurš izlikts ar 11.numuru un trešajā kārtā ar 6-3, 6-4, 6-3 apspēlēja spāni Davidu Ferreru.

Nākamo kārtu sasniedzis arī sacensību 24.numurs Sems Kverijs, kurš ar 6-2, 3-6, 7-6 (7:5), 1-6, 7-5 apspēlēja ar 12.numjuru izlikto Žo Vilfrīdu Tsongu.

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko piektdien pirmo reizi karjerā iekļuva Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā. Trešās kārtas mačā viņa ar 7-5, 7-5 uzvarēja itālieti Kamilu Džordži. Tikai 20 gadus vecā Ostapenko Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā pirmdien tiksies ar planētas ceturto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas.

Tikmēr Anastasija Sevastova savā otrās kārtas mačā ar 0-6, 4-6 zaudēja Heterei Vatsonei no Lielbritānijas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu