«TTT Rīga» pagarina līgumu ar valstsvienības basketbolisti Krastiņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas spēcīgākā komanda dāmu basketbolā pagarinājusi līgumu ar Latvijas valstsvienības uzbrūkošo aizsardzi Ievu Krastiņu, vēsta klubs.

Krastiņa «TTT Rīga» komandu pārstāvēs ceturto sezonu pēc kārtas.

Aizvadītajā sezonā Krastiņa astoņās FIBA Eirokausa spēlēs vidēji 32 minūtēs guva 10,0 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas, veica 3,1 rezultatīvu piespēli un pārķēra 2,6 bumbas. Savukārt Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā viņai 11 spēlēs vidēji 26 minūtes, 9,4 punkti un 3,4 atlēkušās bumbas, bet Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā 23 mačos vidēji 25 minūtes, 10,0 punkti, 3,6 piespēles un 2,6 pārķertas bumbas.

«Izvēlējos pieturēties pie pārbaudītām vērtībām un spēlēt Latvijā. Papildu motivācija bija valstsvienības treneris, ar kuru ir bijuši veiksmīgi turnīri jaunatnes līmenī. Ceru uz jauniem sasniegumiem un izaicinājumiem arī augstākajā līmenī. Prieks, ka izdevies saglabāt komandas kodolu,» klubs citē Krastiņu, kura aizvadītajā sezonā bija komandas kapteine.

«Gandarījums, ka izdevās noslēgt jaunu vienošanos ar Ievu. Kopā esam strādājuši U-16, U-18, U-20 izlasēs un pēdējā Eiropas čempionātā sievietēm. Mūsu kopīgā sadarbība izlašu līmenī nesusi labus rezultātus. Es ticu Ievas spējām un ceru, ka mums izdosies sasniegt kopīgos mērķus arī klubā,» atzīmēja «TTT Rīga» un Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņs Zībarts.

Krastiņa jūnijā palīdzēja Latvijas valstsvienībai pirmo reizi kvalificēties Pasaules kausa izcīņai. Aizsardze Latvijas izlasē aizvadījusi 67 spēles un guvusi 405 punktus.

Cēsniece ir četrkārtēja Latvijas čempione un trīskārtēja Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas čempione, aizpērn tiekot atzīta par turnīra vērtīgāko spēlētāju. 2014.gadā viņa kļuva par Lietuvas čempioni un tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju Viļņas «Kibirkštis» komandas sastāvā.

Krastiņa Latvijas izlasi pārstāvējusi divos Eiropas čempionātos. Savukārt U-20 valstsvienības sastāvā viņa 2009. un 2010.gadā izcīnīja bronzas medaļas.

Kā vēstīts, «TTT Rīga» krāsas arī nākamajā sezonā pārstāvēs pieredzējusī basketboliste Gunta Baško-Melnbārde.

«TTT Rīga» nacionālajā čempionātā 26 sezonās izcīnījusi 16 čempionu titulus, kā arī četras reizes triumfējusi Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

Nākamajā sezonā «TTT Rīga» spēlēs arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā, apakšgrupā spēkojoties ar Turcijas komandu Stambulas «Bešiktaš», Grieķijas vienību Pireju «Olympiacos» un Polijas klubu Gožovas «AZS-PWSZ».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu