Vējonis izliekas pārsteigts: diskusijā par tautas vēlētu prezidentu daudzi «met kažoku uz otru pusi»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pārsteidz, ka diskusijā par tautas vēlētu prezidentu partijas «met kažoku uz otru pusi». «Politiķi bravūrīgi runā, ka vajag tautas vēlētu prezidentu, bet, kad Valsts prezidents pasaka: ejam uz tautas vēlētu prezidentu, partijas met kažoku uz otru pusi un sāk runāt par ģeopolitiskiem riskiem,» intervijā «Sestdienai» pauda Vējonis.

Viņu tas pārsteidzot, jo lielākajai daļai partiju «šī ideja ierakstīta programmās». Pēc Vējoņa domām, ir jāizlemj, vai šī iecere tiek pieņemta vai arī nē. «Ja ar atrunām mēģinās jautājumu nobremzēt, tad mēs neejam kvalitatīvi attīstībā uz priekšu,» piebilda prezidents.

Komentējot «Saskaņas» deputātu viedokli, ka, prezidentu vēlot tautai, par to kļūtu politiķis Nils Ušakovs (S), Vējonis atbild, ka to noteiks vēlētāji. «Ja ir zema vēlētāju aktivitāte, lielākas iespējas ir kandidātiem, kurus atbalsta «Saskaņa«. Tās vēlētājs varbūt ir vairāk konsolidēts un aktīvāk iet uz vēlēšanām,» uzskata Vējonis. Viņš norādīja, ka «latviski orientēts vēlētājs» atrod dažādus iemeslus, kāpēc uz vēlēšanām neaiziet. «Tad riski pastāv. Mums kā vēlētājiem jābūt aktīviem,» uzsver prezidents.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents 22.jūnijā aicināja Saeimu noteikt, ka Valsts prezidentu jau 2019.gadā ievēlētu tauta.

Vējonis aicināja Saeimu nekavēties un nepieciešamos grozījumus Satversmē izskatīšanai virzīt šajā rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu