«Satellites LV» pieskandinās Valmiermuižu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7. jūlijā, plkst. 22.00 Valmiermuižas alus virtuves terasi pieskandinās pašmāju neatkarīgās mūzikas grupa «Satellites LV», atklājot pirmo no šā gada Dzīvās mūzikas vakariem.

Koncertvakaru sezonu Valmiermuižā sāks viena no atpazīstamākajām latviešu grupām «Satellites LV». Tā dibināta 90. gadu otrajā pusē un līdz šim brīdim ik pa laika sprīdim ir priecējusi klausītājus ar jauniem skaņdarbiem un lieliskiem koncertiem. Grupa ir ilgdzīvotāja, kas savulaik izveidoja indīmūzikas žanru latviešu valodā. «Satellites LV» sastāvā ir apvienības dibinātāji Jānis Žilde un Edgars Žilde, kā arī Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks un Ervings Znotiņš. Kā saka paši grupas dalībnieki: «Viss, ko mēs darām, ir daļa mākslas darba - sākot no albuma vāciņa un beidzot ar videoklipu.»

Pēc vairākiem lieliskiem albumiem grupa pēc ilgākas klusēšanas plāno atgriezties ar jaunu studijas albumu, kurā muzikāli smēlusies iedvesmu no 70. gadu softroka un 80. gadu postpanka. Pavasarī grupa laida klajā jaunu singlu «Potenciāls», kas ir trešais vēstnesis no šogad gaidāmā albuma. Iespējams, ka šis vakars ļaus piedzīvot ne vienu vien pārsteigumu šajā frontē.

Šogad īpašs jaunievedums: atbalstot latviešu mūziķu jaunradi, ik vakaru iesāks kāda daudzsološa jaunā grupa vai mākslinieks, kas klātesošajiem ļaus iepazīt ko jaunu un, iespējams, nedzirdētu, bet jaunajiem mūziķiem ļaus pierādīt savu varēšanu atsaucīgiem klausītājiem.

Pirms koncerta mūzikas cienītāji tiek aicināti doties neaizmirstamā garšu ceļojumā Valmiermuižas alus virtuvē, vakariņās baudot Latvijas zemē meklējamas šīs sezonas garšas ar tām smalki pieskaņotām alus garšām. Lai piedzīvotu smalko ēdiena un alus saderības stāstu koncerta dienā, lūdzam galdiņu restorānā pieteikt iepriekš, ziņojot alusvirtuve@valmiermuiza.lv vai 28664424. Pēc zemesgaršas maltītes varēsi ērti iekārtoties terasē un klausīties koncertu, lai bauda tiktu visām maņām.

Nākamie koncertvakari:

14. jūlijs - grupa «Ansamblis Manta»

21. jūlijs - mūziķu apvienība «100 baltas dvēseles»

Ieeja bez maksas.

Rīko: Valmiermuižas kultūras biedrība.

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Valmiermuižas alus darītava.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu