Sākušies Jēkabpils pilsētas svētki «Sajūti Jēkabpili»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Luhaers

7. un 8. jūlijā Jēkabpilī norisināsies pilsētas svētku «Sajūti Jēkabpili» pasākumi, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldībā. Šodien īpašas aktivitātes ir sarūpējusi Jēkabpils Galvenā bibliotēka, kur mazākie Jēkabpils iedzīvotāji var piedalīties izzinošajā dienā «Zini vai mini Jēkabpili!», savukārt plkst.15 bibliotēkā notiks koncerts un radošās darbnīcas kopā ar Ļvovas pilsētas Gnata Hotkeviča kultūras pils māksliniekiem.

Plkst.18 Daugavas promenādē tiks atklāts Jēkabpils sadraudzības pilsētai Červionkai Leščinai (Polija) veltīts dizaina soliņš. Tajā pašā laikā Krustpils pilī Pils nedēļas ietvaros notiks Baroneses fon Strūves muzikālais vakars. Uz to aicina mākslinieki no Sanktpēterburgas - Ludmila Truštaļevska - baronese fon Krudener - Strūve (soprāns) un Leonids Jerjomins (klavieres).

Vakarā jēkabpilieši un pilsētas viesi būs aicināti doties uz Krustpils kultūras namu, kur plkst.20 ikvienu priecēs muzikāla izrāde «Vajadzīga soliste», kurā populāru skatuves mākslinieku izpildījumā skanēs leģendārās kinofilmas skaņdarbi.

Visu pilsētas svētku dienu garumā ikviens mazais prātnieks ir aicināts uz Jēkabpils Galveno bibliotēku, kur norisinās «Puzles dienas bibliotēkā» un krāsošanas maratons «Izkrāso Jēkabpili». Ikviens aicināts apskatīt arī bibliotēkā izvietoto ukraiņu biedrības «Javir» senču mantojumu izstādē «Tautastērpa stāsts».

Pilsētas svētku galvenā diena, 8.jūlijs, kā ierasts, sāksies aktīvi – ar velobraucienu, kura neatņemama sastāvdaļa būs rīta rosme.

Jēkabpils Sv. Miķeļa evaņģēliski luteriskā baznīcā notiks ekumeniskais dievkalpojums un sakrālās mūzikas koncerts «Saucēja balss».

Visas dienas garumā notiks gan tirgošanās amatnieku dižtirgū, gan pašdarbības un mazākumtautību biedrību kolektīvu uzstāšanās uz vairākām skatuvēm pilsētā, gan Jēkabpils jauniešu domes un «Ghetto Games» rīkotās sporta un kultūras aktivitātes pie tirdzniecības centra «Sēlija». Mazākie Jēkabpils iedzīvotāji un viesi varēs izklaidēties Kena Parkā. Savukārt pie Justīcijas nama ikviens interesents būs aicināts apmeklēt Zemessardzes 56.kājnieku bataljona un NBS Rekrutēšanas un atlases centra «bāzi».

Tiem, kuriem patīk autosports, būs iespēja piedalīties «Subaru» testa braucienos bezceļu apstākļos ar iespaidīgajiem XV, «Forester» un «Outback Subaru» modeļiem, kā arī izbaudīt sacensību «Dubļu ērglis» dalībnieku bezceļu transporta paraugdemonstrējumus. Kā ierasts, pilsētas svētkus papildinās arī ātrumlaivu sacensības «Latvijas Republikas čempionāts ātrumlaivām».

Visas dienas garumā norisināsies erudīcijas sacensības «Eiropas pieccīņa» 2.posms. Spēles laikā ikviens interesents aicināts piedalīties un pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienības iekšējo tirgu un savu reģionu un pacīnīties par vērtīgām balvām.

No plkst.12 Vecpilsētas laukumā ikviens varēs sajust Jēkabpili ampelējoties un tirgojoties ar Klāru un Klāvu – solīšana, pirkšana un pārdošana, dziedāšana un dejošana, mēles mežģīšana, priecāšanās un lustēšana – viss kā tirgū pienākas. Te muzicēs Kristīne un Alvis, Pēteris Draņevičs, Dmitrijs Milēņins un Kamilla, kā arī Ēriks Gruzniņš un Santa Kasparsone. Ar deju priecēs deju kolektīvi «Daugavietes» un «Inda».

Skvērā pie A.Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas plkst.13 notiks ģitāristu šūniņas koncerts, pēc tā arī akordeonista Almaza Šagapova koncerts. Mākslas skolas teritorijā ikviens aicināts apskatīt gan Mākslas skolas absolventu, gan pasniedzēju darbus, gan paviesoties Leļļu muzejā.

Vakarā paredzēts pilsētas svētku gājienā, kas Vecpilsētas laukumā ienāks plkst.18. Uzreiz pēc tā sekos Jēkabpils amatierkolektīvu kopkora un dejotāju koncerts. Vakarā gaitā tiks godināti akcijas «Labais kaimiņš» dalībnieki, kā arī sveikti Gada jēkabpilieši.

Vakara programma būs muzikāli daudzveidīga. Džeza ritmi skanēs Kristīnes Prauliņas un diksilenda «Sapņu komanda» izpildījumā, alternatīvās mūzikas klasiku demonstrēs grupa «Satellites LV», savukārt tieši pirms pilsētas svētku uguņošanas, svētku sajūtu dāvās dziedātājs Dons, kurš izpildīs savas populārākās dziesmas.

"Satellites LV" koncerts Fon Stricka villas dārzā
"Satellites LV" koncerts Fon Stricka villas dārzā Foto: Krists Luhaers

Turpinājumā paredzēta pilsētas svētku ballē kopā ar muzikālo apvienību «Vintāža» un DJ Balodi. Modernos mūzikas ritmus un jautru ballīti iegriezīs DJ Kgee & Bechs un DJ Will Roland uz «Road cafe» skatuves, kas darbosies pie Justīcijas nama.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu