Ceļvedis: Zvejnieksvētki, Komēta, Zobens un lemess, Imantdienas, bundzenieki u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šīs brīvdienas ir kā radītas, lai beidzot teiktu: «jūlijs matos!» Tici man - ir un būs ko darīt, skatīt un klausīties!

PASĀKUMI

Jūras svētki Liepājā

Foto: publicitātes

8.jūlijā no pulksten 11 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki, kas šogad Liepājā izskalos gan muzikālus pārsteigumus, gan sportiskas aktivitātes, gan īpašus atbalstītāju sagatavotus dārgumus. Jūras svētki tiks atklāti ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā varēs iegādāties dažādus labumus visas dienas garumā. Muzikālo baudījumu apmeklētājiem dienas daļā sniegs «Carnival Youth» un Ivo Fomins, savukārt vakara daļā priecēs Normunds Rutulis un Jersikas orķestris. Mazajiem liepājniekiem organizatori būs sarūpējuši Mazo jūras akadēmiju, savukārt aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs, vai, iepriekš piesakoties, iemēģināt roku kanālā notiekošajās Kuršu vikingu liellaivu sacensībās. No pulksten 12:30 Liepājas promenādē paralēli Jūras svētku mākslinieciskajai programmai ikviens interesents aicināts baudīt ielu teātru mākslinieku priekšnesumus uz Jūras svētku «Promenādes skatuves». Gan lielos, gan mazos skatītājus visas dienas garumā priecēs mākslinieki no Vācijas, Austrijas, ASV, Argentīnas, Ukrainas, Spānijas, Itālijas un Latvijas.

Foto: publicitātes

Zvejnieksvētki Rojā būs vien 'fein svētk'

8.jūlijā Rojā notiks tradicionālie Zvejnieksvētki. Jau no paša rīta Rojā sāksies sacensības pludmales volejbolā un futbolā. Šajos Zvejnieksvētkos tiks iedibinātas arī divas jaunas tradīcijas - Jāņa Kuģenieka piemiņas turnīrs svara bumbu celšanā un virves vilkšanas sacensības starp novada ciemu komandām «Neptūna kauss 2017», ko uzvarētājiem pasniegs pats Jūras valdnieks. Aktīvo izklaižu cienītāji varēs pārbaudīt savus spēkus tradicionālās un jautrās zvejniekspēlēs - zābaka un sviedlīnes mešanā, enkura celšanā, auto vilkšanā un stumšanā, ūdensskrējienā u.c. Tiem, kam patīk aktivitātes uz ūdens, būs iespēja izbaudīt supošanas priekus Rojas upē. Zvejnieksvētku dienā notiks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, starptautiskā šķirnes kaķu izstāde, būs izjādes ar zirgiem un citas izklaides.

Foto: publicitātes

Jaunmoku pils aicina uz 10. dārza svētkiem

Jaunmoku pils sadarbībā ar Baha mūzikas fonda vadītāju Ainu Kalnciemu aicina uz 10. Dārza svētkiem Jaunmoku pilī un parkā 9. jūlijā no 12:00. Desmitie Dārza svētki - tas ir brīdis, kad atskatīties pagātnē uz paveikto un domāt par nākotni, tādēļ svētku šī gada devīze ir «LAIKS bez sinonīmiem». Dārza svētku noslēgumā notiks tradicionālais Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla vasaras koncerts «Vakara serenādes Jaunmoku pilī», kurā uzstāsies stīgu kamerorķestris «Sinfonia Concertante» (vadītājs Andris Vecumnieks) un klarnetists Mārtiņš Circenis.

Foto: publicitātes

«Diz.aina tirgū» piedāvās īpaši košus darinājumus

Sestdien, 8. jūlijā, norisināsies rīdzinieku un pilsētas viesu iemīļotais «Diz.aina tirgus», kurā piedalīsies vairāk nekā 90 Baltijas dizaineru. Tirgus dalībnieki piedāvās īpaši krāsainas kolekcijas, lai tādejādi apmeklētājiem palīdzētu šā gada lietainajai vasarai piešķirt papildus košumu. Tirdziņš jau otro reizi notiks «New Hanza» teritorijā (pie Pillar biroja), ko par līdz šim ērtāko tirgus norises vietu ir atzinuši gan tā dalībnieki, gan apmeklētāji. «Diz.aina tirgus» ir vieta, kurā Baltijas dizaineri prezentē savus produktus plašākai sabiedrībai par draudzīgākām cenām. Ikvienam interesentam ir iespēja aplūkot un iegādāties apģērbu dažādām gaumēm, krāšņus un netipiskus aksesuārus, neierastus keramikas traukus, krāšņumlietas ikvienam ģimenes pārstāvim, kā arī oriģinālus mākslas produktus.

KONCERTI & FESTIVĀLI

Daugavgrīvas cietoksnī notiks festivāls «Komēta»

Foto: publicitātes

No 7. līdz 9. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā jau otro gadu notiks kosmisks kultūras festivāls «Komēta». «Komēta» ir unikāls un izglītojošs brīvdabas festivāls, sociāls un kulturāls eksperiments, kas aicina cilvēkus ieraudzīt neredzamo un praktizēt brīvību caur mūziku, dejošanu, lekcijām, darbnīcām, performancēm, laikmetīgo cirku un sarunām. Tas notiek Daugavgrīvas cietoksnī - uz salas zvaigznes formā. Tā ilgtermiņa mērķi ir atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā vietu kultūrai un veicināt vietējo kopienu integrāciju un sadarbību. Lai festivāls būtu pieejams plašākai sabiedrībai, svētdienā «Komēta» būs atvērta bez maksas ikvienam interesentam. «Komēta» īpaši aicina vietējos Bolderājas un Daugavgrīvas iedzīvotājus, seniorus un ģimenes ar bērniem, lai ieraudzītu Daugavgrivas cietoksni citā gaismā.

Foto: publicitātes

Rokfestivāls «Zobens un lemess»

Jau trešo vasaru pēc kārtas smagākas mūzikas cienītājus un vēstures izzinātājus Viesītes novada Lonē pulcēs mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls «Zobens un lemess». 2017. gadā festivāls norisināsies divas dienas, no 7. līdz 8. jūlijam, un kā pirmie festivāla mākslinieki tiek izsludināta leģendārā somu smagā metāla apvienība «Amorphis». Festivāls «Zobens un lemess» jau tradicionāli piedāvā labāko un kvalitatīvāko mūziku no Latvijas un ārvalstīm, kuras raksturojumā iederas neatņemamas atsauces uz tautas folkloru, kā arī smagnējāks skanējums.

Foto: publicitātes

Bauskas kantri festivāls

Šogad festivāls svin savu 19. pastāvēšanas gadu piedāvājot krāšņu izklaidi divas dienas no 7. līdz 8. jūlijam. Šogad festivāla galvenie mākslinieki būs Denija Lī (Danni Leigh) no ASV un Laramie Band no Somijas, kā arī šogad festivāls piedāvās plašu klāstu ar latviešu māksliniekiem. Šogad 19. Bauskas kantri festivālā uzstāsies tādi mākslinieki kā Denija Lī no ASV, Laramie Band no Somijas, Klova & Belkin Band un Alvita no Lietuvas, kā arī grupas no Latvijas - Billy B And His Sonic Rockets, «Jauna diena», Linita un Edvīns Bauers, Mārtiņš Jātnieks, «Dakota», «Tālbraucēji», «Klaidonis», «Sestā jūdze», Aivars Birzmanis un Jānis Misiņš, kā arī būs tradicionālais līnijdeju šovs.

Foto: publicitātes

Imantdienās – pirmatskaņojumi, dziesmas ar Ziedoņa vārdiem un «Menuets»

Gadskārtējie Imanta Kalniņa mūzikas svētki «Imantdienas» šogad Cēsu Pils parka estrādē notiks 8. jūlijā, ierasti trīsdaļīgā koncertā pulcējot gan tradicionālos Imanta Kalniņa mūzikas izpildītājus, gan piedāvājot jaunu un nebijušu skatījumu uz komponista Imanta Kalniņa daiļradi. Koncerta pirmajā daļā tradicionāli uzstāsies grupa «Turaidas Roze», solisti Olga Rajecka un Uģis Roze. Programmu galvenokārt veidos pirmatskaņojumi – pavisam nesen tapušas pilnīgi jaunas Imanta Kalniņa dziesmas ar Māras Zālītes un Broņislavas Martuževas vārdiem. Šajā koncerta daļā uz skatuves kāps gan koris, gan solisti Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteina un citi izpildītāji. Plašajam mūziķu pulkam piebiedrosies arī Marts Kristiāns Kalniņš un Kārlis Auzāns no grupas «Autobuss debesīs». Koncerta noslēdzošajā daļā pēc ilgākas pauzes uz Imantdienu skatuves atgriezīsies grupa «Menuets».

Foto: publicitātes

«Satellites LV» pieskandinās Valmiermuižu

7. jūlijā, plkst. 21.00 Valmiermuižas alus virtuves terasi pieskandinās pašmāju neatkarīgās mūzikas grupa «Satellites LV», atklājot pirmo no šā gada Dzīvās mūzikas vakariem. Koncertvakaru sezonu Valmiermuižā sāks viena no atpazīstamākajām latviešu grupām «Satellites LV». Šogad īpašs jaunievedums: atbalstot latviešu mūziķu jaunradi, ik vakaru iesāks kāda daudzsološa jaunā grupa vai mākslinieks, kas klātesošajiem ļaus iepazīt ko jaunu un, iespējams, nedzirdētu, bet jaunajiem mūziķiem ļaus pierādīt savu varēšanu atsaucīgiem klausītājiem. Pirms koncerta mūzikas cienītāji tiek aicināti doties neaizmirstamā garšu ceļojumā Valmiermuižas alus virtuvē, vakariņās baudot Latvijas zemē meklējamas šīs sezonas garšas ar tām smalki pieskaņotām alus garšām.

Foto: publicitātes

Bundzinieku samitā Grīziņkalnā pulcēsies 300 bundzinieki

Baltijas bundzinieku samita laikā visi 300 bundzinieki sinhroni izpildīs vairākus ritmus un dziesmas. Tas būs īsts muzikāls baudījums ne vien pašiem bundziniekiem, bet arī apmeklētājiem, tādēļ ikviens interesents neatkarīgi no vecuma grupas un interesēm tiek aicināts bezmaksas 9.jūlijā apmeklēt Baltijas bundzinieku saietu. Savukārt par pasākuma dalībnieku tiek aicināts piedalīties ikviens bungotājs, kam ir pieejamas savs bungu komplekts un paklājiņš. Reģistrācija notiek interneta vietnē «drumsummit.lv».

Foto: publicitātes

«Starp debesīm un zemi» - Pokaiņos

Katru gadu jau tradicionāli jūlija otrajā sestdienā LVM Pokaiņu mežs aicina uz brīvdabas koncertu. Iepriekšējos gados klausītājus priecējušas gan gongu skaņas, gan Liepājas zvanu ansamblis «Campanella», «Laimas muzikanti» un citi tautā iemīļoti mūziķi. 8. jūlijā plkst. 16:00 LVM Pokaiņu meža Ozolkalnā koncertā «Starp debesīm un zemi» no dziesmas uz dziesmu, no sirds uz sirdi, starp debesīm un zemi mūs vedīs un aicinās Ieva Akuratere un «Austras bērni» - Inta Pauļuka, Vita Preinberga, Ēriks Pozemkovskis un vijolniece Dārta Drava.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

«Vajadzīga soliste!» pirmizrāde!

«Skatītājiem būs iespēja doties jautrā muzikālā ceļojumā, uzzinot, kādas bija šovbiznesa aizkulises Latvijā pirms 30, pat 40 gadiem. Un protams, dziedāt līdzi lielākajiem Zigmara Liepiņa muzikālajiem hitiem, kas skanēja kinofilmā «Vajadzīga soliste» un tapa tās laikā», teic dziedātājs Imants Vanzovičs. Dziesmu spēlē skanēs tādi megahiti kā «Domā, domā», «Septītajās debesīs», «Evijas dziesma», «Vēl ir laiks», «Ceļojums», «Mīļā magonīt» un daudzi citi. Muzikālās dziesmu spēles «Vajadzīga soliste!» tuvākās izrādes notiks 7. jūlijā Jēbapils estrādē, 8. jūlijā Alūksnes estrādē, 14. jūlijā – Tukumā, Durbes estrādē un 15. jūlijā Liepājā, «Pūt, vējiņi!» estrādē.

Foto: publicitātes

Zālītes un Marhileviča dziesmuspēles «Tobāgo!» jauna versija

Atzīmējot šā gada gaviļnieku – komponista Ulda Marhileviča un dzejnieces un dramaturģes Māras Zālītes – skaisto jubileju, kā arī 15 gadus kopš abu autoru traģikomiskās dziesmuspēles Tobāgo! pirmizrādes Dailes teātrī (tā notika 2001.gada 23.oktobrī), šovasar Tobāgo! atjaunotā versija, kuras režisors būs Valdis Liepiņš (viņš ir arī 2001.gada izrādes režisors), apceļos vairāku Latvijas pilsētu estrādes. Pirmizrāde – 7.jūlijā Valmieras pilsētas estrādē. Titullomās: Aija Dzērve (Dailes teātris) un Mārcis Maņjakovs (Latvijas Nacionālais teātris). Lomās: Olga Dreģe, Indra Briķe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Valdis Liepiņš, Andris Bērziņš, Madara Botmane (Latvijas Nacionālais teātris), Sarmīte Rubule u.c. Visās izrādēs pie klavierēm būs pats mūzikas autors – komponists Uldis Marhilevičs! Izrādes scenogrāfs, tāpat kā pirms 15 gadiem, būs Aigars Ozoliņš.

Foto: publicitātes

«UgunsGrēka» aktieri atkal satiekas izrādē «Saimnieks meklē saimnieci»

Daudzu latviešu iemīļotā seriāla «UgunsGrēks» aktieri atkal izbauda kopīgu vasaru, turpinot tūri pa Latvijas pilsētu brīvdabas estrādēm ar izrāžu apvienības «Pannas Teātris» komēdiju «Saimnieks meklē saimnieci». Tāpat kā seriāla, arī izrādes scenārija autore ir Gunta Kalniņa. Jau no 8. jūlija izrāde būs vērojama Valkā, Preiļos, Jelgavā, Madonā, Alsungā, Rūjienā un Aizputē. Ģirts Ķesteris, Daiga Gaismiņa, Zane Daudziņa vai Līga Zeļģe, Madara Melne-Tomsone, Aldis Siliņš – šie seriāla zināmie aktieri satiekas jau otro vasaru Jura Rijnieka režijā iestudētajā komēdijā «Saimnieks meklē saimnieci», kas ļauj skatītājiem izsmieties ne tikai par mīlas trijstūra radītajām peripētijām, bet arī par televīzijas šovu spožumu un postu.

KINO

Foto: publicitātes

Stricka villā sadarbībā ar kinofestivālu «Spektrs» notiks brīvdabas kino seansi

Visas vasaras garumā Karla Fon Stricka villas dārzā notiks brīvdabas kino seansi, kas tiek rīkoti sadarbībā ar kinofestivāla «Spektrs» organizatoriem. Programmā šobrīd iekļautas trīs filmas – 7. jūlijā tiks izrādīta Havjēra Dolāna «Tas ir tikai pasaules gals» («Juste La Fin Du Monde»), 18. jūlijā Paolo Sorentīno «Jaunība» («Youth»), bet 11. augustā Bernardo Bertoluči «Sapņotāji» («The Dreamers»). Pirmais kino seanss notika 13. jūnijā, kad tika izrādīts mūzikls «La La Land: Kalifornijas sapņi» («La La Land»). Gadījumos, kad laikapstākļi būs nelabvēlīgi, filmas tiks izrādītas villas telpās. Vienas biļetes cena ir 5 eiro, tajā iekļauts arī viens dzēriens. Katru vakaru ieeja no plkst. 20:30, savukārt seansa sākums plkst. 21:30. Biļetes pieejamas vietnē «Bezrindas.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu