BBC: Mančestras «United» par milzu summu iegādāsies rezultatīvo Lukaku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Mančestras «United» par vērienīgu samaksu vienojusies iegādāties Liverpūles «Everton» rezultatīvo beļģu uzbrucēju Romelu Lukaku, vēsta BBC.

Mančestras «United» par 24 gadus vecā spēlētāja iegādi maksās aptuveni 75 miljonus sterliņu mārciņu (85,5 miljoni eiro).

Lukaku aizvadītajā sezonā premjerlīgā guva 25 vārtus, kas bija otrs labākais rādītājs čempionātā. Par viņu rezultatīvāks bija vienīgi Totenhemas «Hotspur» angļu uzbrucējs Harijs Keins, kurš pretinieku vārtus iekaroja par četrām reizēm vairāk.

Mančestras «United» iepriekš ilgāku laiku izskatīja iespēju komandai piesaistīt spāņu uzbrucēju Alvaro Moratu, taču neizdevās panākt vienošanos ar spēlētāja pārstāvēto Spānijas klubu Madrides «Real».

Anglijas klubs cer nokārtot visas nepieciešamās formalitātes līdz svētdienai, lai Lukaku kopā ar Mančestras «United» komandu varētu doties pirmssezonas pārbaudes spēļu tūrē uz ASV.

Lukaku iepriekšējās četras sezonas pavadīja «Everton» komandā, kļūstot par vienu no labākajiem uzbrucējiem premjerlīgā. Liverpūles kluba rindās uzbrucējs visos turnīros kopumā guva 81 vārtus.

Zīmīgi, ka 2014.gadā premjerlīgas klubs Londonas «Chelsea» pārdeva Lukaku par aptuveni 35 miljoniem eiro. Tobrīd komandas galvenais treneris bija portugālis Žuzē Mourinju, kurš tagad vada Mančestras «United».

Lukaku aģents Mino Raiola pārstāv arī francūzi Polu Pogbā, zviedru Zlatanu Ibrahimoviču un armēnieti Henrihu Mhitarjanu, kuri pagājušajā sezonā pārstāvēja Mančestras «United».

Beļģijas izlases futbolists martā noraidīja «Everton» piedāvājumu noslēgt kluba vēsturē vērienīgāko līgumu. «Nevēlos palikt vienā līmenī. Vēlos progresēt un zinu, kur es to gribu darīt,» toreiz sacīja Lukaku.

Mančestras «United» pagājušajā sezonā ieņēma vien sesto vietu premjerlīgas kopvērtējumā, taču komandai izdevās triumfēt UEFA Eiropas līgā, izcīnot tiesības nākamsezon startēt prestižākajā klubu turnīrā - UEFA Čempionu līgā.

Jau ziņots, ka «Everton» komandā varētu atgriezties Mančestras «United» kapteinis un kluba visu laiku labākais vārtu guvējs Veins Rūnijs.

BBC vēsta, ka Lukaku pārejas vienošanās nav saistīta ar Rūnija iespējamo atgriešanos «Everton».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu