Slavenais Kasparovs atgriezīsies šahā un piedalīsies turnīrā ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Savulaik 13 reizes par pasaules čempionu kļuvušais Garijs Kasparovs atgriezīsies šahā un augustā piedalīsies turnīrā ASV.

Sentluisas pilsētā gaidāmais «Grand Chess Tour» turnīrs ātrajā šahā un blicā norisināsies no 14. līdz 19.augustam, un pašlaik 54 gadus vecais Kasparovs apritē atgriezies par godu tieši šim turnīram.

«Vai esat gatavi redzēt, cik labi vēl joprojām protu bīdīt figūras? Vai pēc tam es būšu gatavs atkal aiziet?» ar humoru tvītoja Kasparovs. «Izskatās, ka šajā turnīrā palielināšu dalībnieku vidējo vecumu un pazemināšu vidējo reitingu.»

Sagaidāms, ka turnīrā Sentluisā piedalīsies arī šī brīža pasaules labākais šahists Magnuss Kārlsens.

Kasparovs šahista gaitas noslēdza 2005.gadā. Jau 22 gadu vecumā viņš kļuva par jaunāko pasaules čempionu šaha vēsturē, bet planētas meistarīgākais šahists viņš bija no 1985. līdz 2000.gadam.

Pēc karjeras beigām Kasparovs nolēma pievērsties politikai un grāmatu rakstīšanai, kļūstot arī par vienu no redzamākajiem Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķiem.

Kasparovs pašlaik dzīvo Ņujorkā, turklāt viņam ir arī Horvātijas pilsonība.

2013.gada novembrī Kasparovs vērsās pie vairākām Latvijas parlamenta frakcijām ar lūgumu viņam piešķirt Latvijas dubultpilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu