Rīgas «Dinamo» nolīgst arī NHL spēlējušo kanādiešu uzbrucēju Makmilenu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā īpašumā ieguvusi arī kanādiešu uzbrucēju Brendonu Makmilenu, kurš savulaik spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vēsta turnīra rīkotāji.

Tiesības uz šo hokejistu rīdzinieku guvuši apmaiņas darījumā ar citu KHL vienību Ņižņijnovgorodas «Torpedo», pretējā virzienā nosūtot naudas līdzekļus.

Pašlaik 27 gadus vecais Makmilens Eiropā pavadījis iepriekšējās divas sezonas. Ja 2015./2016.gadā viņš spēlēja Vācijas augstākās līgas (DEL) vienībā Ingolštates ERC, tad aizvadītajā sezonā viņš jau spēlēja KHL.

Iepriekšējo sezonu kanādietis uzsāka Horvātijas klubā Zagrebas «Medveščak», kur 31 spēlē guva deviņus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt sezonas vidū viņš pārgāja uz «Torpedo», regulārā čempionāta 24 mačos izceldamies ar pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr piecos Gagarina kausa izcīņas mačos viņa rēķinā viens vārtu guvums.

Makmilens tika izraudzīts 2008.gada NHL draftā ar kopējo 85.numuru un pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja teju 200 mačus. Pirms tam spēlējot Ziemeļamerikas junioru līgās, kanādietis debiju NHL piedzīvoja 2010./2011.gada sezonā, kad regulārajā čempionātā aizvadīja uzreiz 60 spēles Anaheimas «Ducks» rindās, atzīmējoties ar 11 vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Savukārt pēc tam sešās Stenlija kausa cīņās viņa kontā vieni vārti un viena piespēle.

Tik veiksmīgs turpinājums Makmilenam gan nesekoja, jo sezonā aizvadīto NHL spēļu skaits lielāks nekļuva. Kopumā viņš NHL pabija piecas sezonas, bez «Ducks» pārstāvot arī Arizonas «Coyotes» un Vankūveras «Canucks». Kopumā uzbrucējs šajā līgā aizvadīja 179 spēles, kurās guva 16 vārtus un veica 23 rezultatīvas piespēles.

Šobrīd Rīgas «Dinamo» komandai uz nākamo sezonu ir līgumi ar 21 hokejistu, kā arī treneru rīcībā ir vairāki jaunie Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas «Rīga» spēlētāji, kuri piedalīsies lielās komandas treniņu procesā.

Tāpat noslēgti pārbaudes laika līgumi ar desmit hokejistiem, tostarp iepriekš Ziemeļamerikā spēlējušo Ņikitu Jevpalovu un lietuvieti Neriju Ališausku.

Līdz nākamās nedēļas beigām Rīgas «Dinamo» komanda trenēsies savā ierastajā treniņu mājvietā «Inbox.lv» ledus hallē Piņķos, bet no jūlija vidus aizvadīs treniņnometni Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Latvijas komanda, gatavojoties sezonai, piedalīsies trijos pārbaudes turnīros - Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, Vācijas pilsētā Kaselē un «Arēnā Rīga», kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot desmit pārbaudes mačus.

Starpsezonā par «Dinamo» galveno treneri kļuvis Sandis Ozoliņš, kuram asistēs Aleksandrs Ņiživijs un Rodrigo Laviņš. Savukārt ģenerālmenedžera pienākumus pilda Ankipāns, bet iepriekšējais galvenais treneris Normunds Sējējs turpmāk būšot kluba padomes priekšsēdētāja Jura Savicka padomnieks.

Rīgas «Dinamo» aktīvu sastāva komplektāciju sāka jūnija vidū. Latvijas vienība piesaistījusi kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš vēl iepriekšējā sezonā 11 mačus nospēlēja arī NHL, un viņa tautieti, uzbrucēju Lukasu Lesio, kurš pagājušo sezonu pavadīja Horvātijas komandā Zagrebas «Medveščak» un Zviedrijas vienībā «Orebro». Savukārt pagājušajā nedēļā «Dinamo» papildinājusi sastāvu ar kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, kurš vēl iepriekšējā sezonā aizvadīja trīs spēles NHL, bet kopā pasaules spēcīgākajā līgā devies laukumā 83 cīņās, kā arī amerikāņu uzbrucēju Deniju Kristo, kurš savulaik pat guvis medaļu pasaules čempionātā.

Tāpat Rīgas «Dinamo» pagarinājusi līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Koltonu Gilīsu, Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju, Miku Indraši, Māri Bičevski, Gunāru Skvorcovu, Edgaru Kuldu, Robertu Lipsbergu un Nikolaju Jeļisejevu, aizsargiem Kristapu Zīli, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Georgiju Pujacu un Aleksandru Jerofejevu, kā arī vārtsargu Jāni Kalniņu.

Pēc KHL pieejamās informācijas pašlaik Rīgas «Dinamo» komandai ir līgumi arī ar Georgu Golovkovu un Vitāliju Pavlovu, bet Roberts Bļugers, kuram arī ir spēkā esošs līgums, neplāno nākamo sezonu pavadīt Eiropā.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas «Dinamo» komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas «Dinamo» komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Neierobežoti brīvā aģenta statusu izmantoja aizsargs Oskars Cibuļskis, kļūstot par uzbrucēja Andra Džeriņa komandas biedru Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas «Mountfield». Džeriņš un Cibuļskis kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu tika nosaukti par trim Latvijas izlases labākajiem hokejistiem šī gada pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu