Medijs: Rīgas «Dinamo» uz pārbaudes laiku pievienosies lietuviešu aizsargs Ališausks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» uz pārbaudes laiku piesaistījusi lietuviešu aizsargu Neriju Ališausku, vēsta portāls «sportas.lt».

«Saņēmu zvanu no «Dinamo» ģenerālmenedžera un tiku uzaicināts uz pārbaudēm. Latvijā ierados ar mērķi nokļūt galvenajā komandā. Šobrīd līgums ir līdz 31.jūlijam,» portāls citē 26 gadus veco aizsargu.

Tikmēr «Dinamo» ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns sarunā ar aģentūru LETA atteicās komentēt izskanējušo informāciju, kamēr vienošanās nav oficiāli izziņota.

Ališausks iepriekšējās divas sezonas pavadīja Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandā Karagandas «Sariarka», kur bija latviešu aizsarga Edgara Siksnas komandas biedrs.

Aizvadītajā sezonā viņam 47 regulārā čempionāta spēlēs četri vārti un 15 rezultatīvas piespēles, kā arī pozitīvs lietderības koeficients +20. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš 11 spēlēs iemeta vienus vārtus, veica divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Beidzoties VHL sezonai, viņš pievienojās Kazahstānas augstākās līgas komandai Temirtau «Aristan», kur 14 spēlēs guva divus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Ališausks ir Latvijas publikai pazīstams hokejists, jo karjeras laikā pārstāvējis «Liepājas Metalurga» komandu. Tāpat viņš spēlējis Vācijas trešajā līgā un pārstāvējis Lietuvas jauniešu un pieaugušo izlases.

Ališausks var kļūt par otro lietuviešu hokejistu KHL, jo 2008./2009.gada sezonā Sanktpēterburgas SKA rindās spēlēja Darjuss Kasparaitis.

Starpsezonā par «Dinamo» galveno treneri kļuvis Sandis Ozoliņš, kuram asistēs Aleksandrs Ņiživijs un Rodrigo Laviņš. Savukārt ģenerālmenedžera pienākumus pilda Ankipāns, bet iepriekšējais galvenais treneris Normunds Sējējs turpmāk būšot kluba padomes priekšsēdētāja Jura Savicka padomnieks.

Rīgas «Dinamo» aktīvu sastāva komplektāciju sāka jūnija vidū. Latvijas vienība piesaistījusi kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš vēl iepriekšējā sezonā 11 mačus nospēlēja arī NHL, un viņa tautieti, uzbrucēju Lukasu Lesio, kurš pagājušo sezonu pavadīja Horvātijas komandā Zagrebas «Medveščak» un Zviedrijas vienībā «Orebro». Savukārt pagājušajā nedēļā «Dinamo» papildinājusi sastāvu ar kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, kurš vēl iepriekšējā sezonā aizvadīja trīs spēles NHL, bet kopā pasaules spēcīgākajā līgā devies laukumā 83 cīņās, kā arī amerikāņu uzbrucēju Deniju Kristo, kurš savulaik pat guvis medaļu pasaules čempionātā.

Tāpat Rīgas «Dinamo» pagarinājusi līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Koltonu Gilīsu, Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju, Miku Indraši, Māri Bičevski, Gunāru Skvorcovu, Edgaru Kuldu, Robertu Lipsbergu un Nikolaju Jeļisejevu, aizsargiem Kristapu Zīli, Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Georgiju Pujacu un Aleksandru Jerofejevu, kā arī vārtsargu Jāni Kalniņu.

Pēc KHL pieejamās informācijas pašlaik Rīgas «Dinamo» komandai ir līgumi arī ar Robertu Bļugeru, Georgu Golovkovu un Vitāliju Pavlovu.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas «Dinamo» komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas «Dinamo» komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu