Cēsīs koncertēs Kara Lisa Koverdeila

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. jūlijā terasē «Zaļa Zāle» Cēsīs savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā sniegs igauņu izcelsmes ērģelniece un elektroniskās mūzikas māksliniece Kara Lisa Koverdeila (Kara-Lis Coverdale) no Monreālas Kanādā.

Karu Lisu Koverdeilu laikraksts «The Guardian» savulaik nodēvējis par «vienu no aizraujošākajām jaunajām komponistēm Ziemeļamerikā. Viņas iecirtīgi neatkarīgā balss ir starp tām jaunajā mūzikā, kas aizstāv un pārstāv visaptverošu pieeju skaņai. Proti, viņas radītajās krāšņajās un blīvajās aranžijās robeža starp cilvēcisko un datiem tiek nojaukta, tiecoties pēc «garformas» melodijas, harmonijas un detaļām skaņradē. Līdzīgi savam tuvam līdzgaitniekam Timam Hekeram (Tim Hecker), kura pēdējo divu albumu ierakstos viņa piedalījusies, Kara Lisa savā mūzikā rotaļājas ar dažādiem pretmetiem, ar sintezētiem akustisko instrumentu sampliem, ar sirreāli un krāšņi apstrādātu klavieru skaņu, ar digitālā ētera ņirboņu un daudzslāņainību aranžijās.

Akadēmiski apguvusi klavierspēli, Kara Lisa jau kopš 13 (!) gadu vecuma bijusi ērģelniece un muzikālā vadītāja dažādās baznīcās Kanādā. 2014. gadā izdotajai kasetei «A 480», kuru veidoja skaņdarbi apstrādātai jeb «procesētai» balsij, sekoja albums «Aftertouches», kuru pamanīja un novērtēja ne tikai klausītāji, bet arī vairāki cienījami par mūziku rakstošie mediji. Starp gada labākajiem to ierindoja «The Quietus», «The Wire», «NPR» un citi.

Maija sākumā klajā nākušajam ierakstam «Grafts» interneta medijs «Pitchfork» savā recenzijā mēģina rast vietu «kaut kur starp datormūziku un Eriku Satī»

. Un šajā nogrieznī ir igauņu izcelsmes mūziķes uzstāšanās gan Bārbikana centrā Londonā vai «Theatre du Chatelet» Parīzē, vai kopā ar latviešu izcelsmes kanādiešiem Toronto, gan festivālos «Unsound», «Mutek» un līdzīgos; radošas sadarbības gan ar domubiedriem un līdzgaitniekiem, gan producentes pienākumu pildīšana «How To Dress Well» ierakstos.

Karas Lisas Koverdeilas koncerts būs jau otrais triju sērijā «Zemlika nāk…» Cēsīs šovasar, kuri jau trešo vasaru norisinās kultūras terasē «Zaļa Zāle».

Biļetes uz Karas Lisas Koverdeilas koncertu 8. jūlijā jau šobrīd nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. Pirmo 20 biļešu cena īpaša – 7.00 EUR. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Koncertu sēriju atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un «Valmiermuižas alus»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu