Portugāles izlase bez Ronaldu izglābjas pret Meksiku un iegūst trešo vietu Konfederāciju kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Portugāles izlase svētdien Krievijā pamatlaika beigās atspēlēja vienu vārtu deficītu un izcīnīja trešo vietu Krievijā notiekošajā Konfederāciju kausā. Spēlē par trešo vietu Portugāle ar 2:1 (0:0, 1:1) pagarinājumā pieveica Meksiku.

Portugāļiem šajā mačā bija jāiztiek bez sava līdere Krištianu Ronaldu, kurš šonedēļ atstāja izlasi, lai apciemotu savus jaundzimušos dvīņus.

Šajā mačā lielisku sniegumu demonstrēja Meksikas valstsvienības vārtsargs Giljermo Očoa, kurš 16.minūtē atvairīja Andrē Silvas izpildīto 11 metru sitienu, turklāt arī turpinājumā vairākkārt glāba meksikāņus.

Šī mača rezultāts tika atklāts 54.minūtē, kad neveiksmīgi bumbu savos vārtos raidīja portugāļu futbolists Luišs Netu. Portugāles valstsvienība cīņas turpinājumā centās atspēlēties, tomēr bumba neparko nelidoja vārtos. Tiesa, Eiropas čempionus pamatlaika kompensācijas laikā izglāba Pepe, kurš panāca neizšķirtu, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā.

Papildlaikā lielāks pārsvars piederēja Portugāles valstsvienībai, bet 104.minūtē pēc spēles ar roku uz Meksikas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko pārliecinoši realizēja Adrjēns Silva.

Pagarinājuma izskaņā abas komandas vēl pamanījās nopelnīt pa sarkanajai kartītei, jo otrās dzeltenās kartītes nopelnīja Nelsons Semedu un Rauls Himeness. Spēle bija kļuvusi asāka, meksikāņiem cenšoties par katru cenu radīt bīstamas situācijas pie sāncenšu vārtiem, bet vārti vairs netika gūti, lai gan pašās beigās Meksikai bija pāris labas izdevības, turklāt strīdīgā epizodē tiesnesis nepiešķīra 11 metru soda sitienu.

Vēlāk svētdien Konfederāciju kausa finālu aizvadīs pasaules čempione Vācija un Čīle, kas ir pašreizējā «Copa America» titula glabātāja.

Abas izlases pirmo reizi spēlēs Konfederāciju kausa finālā. Vācijai līdz šim vislabāk bija klājies 2005.gadā, kad tika izcīnīta trešā vieta, bet Čīle pirmo reizi iekļuvusi labāko četriniekā.

Konfederāciju kausa ieguvēja tiks noskaidrota svētdien. Šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots valstī un stadionos, kas gadu vēlāk uzņems Pasaules kausa finālturnīru. Tajā piedalās sešu konfederāciju labākās izlases, kā arī Pasaules kausa īpašniece un sacensību saimniece.

Pirms četriem gadiem, kad iepriekšējo reizi tika aizvadīts šis turnīrs, tajā savās mājās uzvarēja Brazīlija, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas, jo brazīlieši Konfederāciju kausu ieguva arī 2005. un 2009.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu