Ar «karstu» «Politiķu cepienu» noslēgts festivāls LAMPA

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

30.jūnijā un 1.jūlijā Cēsu pils parkā norisinājās jau trešais sarunu festivāls «Lampa», kura ietvaros notika vairāk nekā 200 pasākumu par dažādām tēmām no dažādām vietām Latvijā un pasaulē.

LAMPA ir vide un impulss nemitīgai sevis pilnveidošanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Festivāla saturs neatstāj vienaldzīgu – tās ir divas dzīvesprieka pilnas dienas, kurās asināt prātu, paplašināt redzesloku un izaicināt savus priekšstatus. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir ko teikt. Visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem.

Dažādās sarunu festivāla LAMPA diskusijās piedalījās arī TVNET pārstāvji. Tāpat arī diskusiju par to, kam mēs būsim vajadzīgi pēc 20 gadiem, kad, iespējams, ASV roboti aizvietos četras no katrām desmit darba vietām, vadīja TVNET vadītājs Juris Mendzinš.

Uz jautājumiem – kā godīgi pārdalīt robotu saražoto labumu? Kā motivēt cilvēkus tomēr kaut ko darīt? Un vai tas ir tirgus ekonomikas beigu sākums? TVNET un «Swedbank» rīkotajā diskusijā atbildēja bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, ekonomists Mārtiņš Kazāks, kā arī Accenture Latvija vadītājs Maksims Jegorovs.

Un arī šogad festivāla izskaņā neiztrūkstošs bija viens no gaidītākajiem pasākumiem - «Politiķu cepiens», kura ietvaros Latvijā pazīstami komiķi Edgars Bāliņš un Rūdolfs Kugrēns, kā arī publiciste Anete Konste un režisore Marta Martinsone «cepināja» bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieci, JKP Rīgas mēra amata kandidāti Jutu Strīķi, Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku, Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu un Saeimas deputātu Igoru Pimenovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu