Pret Lepēnu Francijā sāk oficiālu izmeklēšanu par EP finansējuma skandālu

LETA/AFP/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Pret Francijas galēji labējās «Nacionālās frontes» (FN) līderi un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Marinu Lepēnu sākta oficiāla izmeklēšana par EP asistentiem domāta finansējuma izlietošanu FN personālam Francijā, aģentūrai AFP piektdien paziņoja viņas advokāts.

Politiķes advokāts Rodolfs Boselū pavēstīja, ka Lepēnu izsaukuši izmeklēšanas tiesneši Parīzē, kuri, «kā gaidīts, viņai izvirzīja apsūdzības». Advokāts piebilda, ka šis lēmums tiks pārsūdzēts.

Lepēna pirms Francijas prezidenta un parlamenta vēlēšanām piesauca savu eiroparlamentārietes tiesisko imunitāti, atsakoties doties uz nopratināšanu. Viņa gan solīja, ka pēc vēlēšanām sadarbosies ar izmeklētājiem.

Francijas izmeklētāji uzskata, ka FN izmantoja EP naudu, lai maksātu personālam Francijā. Lepēna ir starp tiem kopumā 17 FN eiroparlamentāriešiem, kuru darbība tiek izmeklēta aizdomās par EP finansējuma neatbilstošu izlietošanu.

Lepēna ir noliegusi visus pārmetumus.

Lepēna šomēnes tika ievēlēta Francijas parlamentā no FN bastiona - valsts ziemeļu pilsētas Enēnas-Bomonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu