Rīgas «Dinamo» galvenajam trenerim Ozoliņam asistēs Ņiživijs un Laviņš

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» galvenajam trenerim Sandim Ozoliņam asistēs Aleksandrs Ņiživijs un Rodrigo Laviņš. Savukārt vārtsargu treneris, tāpat kā iepriekšējā sezonā, būs Juris Klodāns, bet par hokejistu fizisko sagatavotību arī šosezon atbildēs Raivis Miezāns.

Pašlaik 40 gadus vecais Ņiživijs bijis ilggadējs Latvijas hokeja izlases uzbrucējs un sešas sezonas aizvadījis Rīgas «Dinamo» sastāvā. Trenera karjerai viņš pievērsās 2014./15. gada sezonā, kļūstot par Rīgas «Dinamo» galvenā trenera asistentu, un šajā amatā aizvadīja divas sezonas.

Pagājušo sezonu Ņiživijs iesāka kā «Dinamo» jauniešu komandas HK «Rīga» galvenais treneris; sezonas gaitā viņu nomainīja Ronalds Ozoliņš, bet Ņiživijs kļuva par viņa asistentu.

42 gadus vecais Laviņš bijis ilggadējs Latvijas izlases aizsargs un arī sešas sezonas aizvadījis Rīgas «Dinamo» komandā. Viņš bijis gan valstsvienības, gan «Dinamo» komandas kapteinis. Trenera karjerai Laviņš pievērsās 2015. gada sezonā, trenējot SK «Rīga» jauniešus, kā arī vadot Latvijas virslīgas «Kurbads» komandu.

Ozoliņš par «Dinamo» galveno treneri kļuva maija beigās. Daļu no iepriekšējās sezonas Ozoliņš bija viens no «Dinamo» galvenā trenera Normunda Sējēja palīgiem.

Rīgas «Dinamo» treniņi pirms jaunās sezonas sāksies jau jūlija sākumā.

Jau vēstīts, ka Rīgas «Dinamo» aktīvu sastāva komplektāciju sāka mēneša vidū. Latvijas vienība piesaistījusi arī kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš vēl iepriekšējā sezonā 11 mačus nospēlēja arī NHL, un viņa tautieti, uzbrucēju Lukasu Lesio, kurš pagājušo sezonu pavadīja Horvātijas komandā Zagrebas «Medveščak» un Zviedrijas vienībā «Orebro». Savukārt šodien «Dinamo» papildinājusi sastāvu ar kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, kurš vēl iepriekšējā sezonā aizvadīja trīs spēles NHL, bet kopā pasaules spēcīgākajā līgā devies laukumā 83 cīņās, kā arī amerikāņu uzbrucēju Deniju Kristo, kurš savulaik pat guvis medaļu pasaules čempionātā.

Tāpat Rīgas «Dinamo» pagarinājusi līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Koltonu Gilīsu, Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju, Miku Indraši, Māri Bičevski, Gunāru Skvorcovu, Edgaru Kuldu, Robertu Lipsbergu un Nikolaju Jeļisejevu, aizsargiem Krišjāni Rēdlihu, Gunti Galviņu, Georgiju Pujacu un Aleksandru Jerofejevu, kā arī vārtsargu Jāni Kalniņu.

Pēc KHL pieejamās informācijas pašlaik Rīgas «Dinamo» komandai ir līgumi arī ar Robertu Bļugeru, Georgu Golovkovu un Vitāliju Pavlovu.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas «Dinamo» komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas «Dinamo» komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Neierobežoti brīvā aģenta statusu izmantoja aizsargs Oskars Cibuļskis, kļūstot par uzbrucēja Andra Džeriņa komandas biedru Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas «Mountfield». Džeriņš un Cibuļskis kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu tika nosaukti par trim Latvijas izlases labākajiem hokejistiem nesenajā pasaules čempionātā.

Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma priekšpēdējo, 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu