Smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs garantē valdības stabilitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karikatūra: TVNET/Toms Ostrovskis

Paziņojums, ka «Vienotība» varētu rosināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu saistībā ar žurnālā «Ir» publicētajām «oligarhu sarunām», neapdraud valdības stabilitāti, pārliecināts smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs.

Aģentūrai LETA viņš sacīja, ka šīs aktivitātes «var vērtēt kā «Vienotības» agoniju, gatavojoties Saeimas vēlēšanām pēc gada.»

«Protams, var izveidot izmeklēšanas komisiju par jebkuru sarunu, par jebko, tikai jautājums - ko tur izmeklēt? To var vērtēt kā «Vienotības» agoniju, gatavojoties Saeimas vēlēšanām pēc gada. Ja grib izmeklēt iespējamu kriminālpārkāpumu, tad to dara kompetentas iestādes - kriminālprocesa virzītājs, bet uzrauga prokurors. Politiķi tajā iejaukties nevar,» savu viedokli pauda Lembergs.

Vaicāts, vai tas, ka "Vienotība" apsver iespēju par parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, nerada draudus valdības stabilitātei, Lembergs atbildēja noliedzoši: "Kāpēc lai tas sašūpotu valdību? Tie būtu pārāk lieli svētki "Vienotībai."

Komentējot viesnīcā «Rīdzene» noklausīto sarunu saturu, Lembergs atkārtoti apgalvoja, ka attiecībā uz viņu izdevumā «Ir» esot publicētas «vai nu sagrozītas, vai rediģētas.» Tāpat viņš piebilda, ka nevarot ticēt visam, ko sarunu dalībnieki runājuši. «Ja tādas sarunas ir bijušas, jautājums, cik tas ir autentiski un ar kādu domu runātājs to ir teicis? Daudzas sarunas ir gana liela spēle,» sacīja Lembergs. «Es biju par 100% pārliecināts, ka manas sarunas noklausās. Gan tad, gan tagad esmu pārliecināts, ka visa mana komunikācija tiek izsekota un noklausīta,» apgalvoja Ventspils mērs, piebilstot, ka ar šādu varbūtību esot jārēķinās jebkurai politiskai un sabiedriski aktīvai personai.

Jau ziņojām, ka «Vienotība» varētu rosināt parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu saistībā ar žurnālā «Ir» publicētajām «oligarhu sarunām», sacīja partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs pastāstīja, ka pašlaik notiek šīs ieceres apspriešana un, saņemot kolēģu atbalstu, šāds priekšlikums tiks izteikts koalīcijas partneriem.

Tāpat ziņots, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu