ASV viceprezidents Penss Igaunijā tiksies ar Baltijas valstu prezidentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV viceprezidents Maiks Penss jūlija beigās dosies vizītē uz Igauniju, tiktos ar trīs Baltijas valstu prezidentiem, paziņojis Baltais nams. Ar šo vizīti ASV, visticamāk, vēlas parādīt kārtējo solidaritātes apliecinājumu Baltijas valstīm, bet vienlaikus arī likt saprast Krievijai, ka ASV attieksme pret savām saistībām aizsardzības jomā ir nopietna.

Šī būs jau otrā tāda četrpusēja formāta tikšanās. Februāra beigās ASV prezidenta Donalda Trampa vietnieks ar Baltijas valstu prezidentiem tikās Minhenē.

Austrumeiropas valstīs valdīja satraukums, kad priekšvēlēšanu kampaņas laikā pērn Tramps paziņoja, ka NATO ir novecojusi, bet nesen Briselē viņš nepauda atklātu atbalstu kolektīvās aizsardzības principiem.

Vienlaikus diplomāti vērš uzmanību uz to, ka augsta ranga ASV amatpersonu vizītes reģionā kļūst arvien biežākas. Maijā Lietuvā ieradās ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss, bet aprīlī Igauniju apmeklēja Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Pols Raiens.

Jūlija sākumā trīs Baltijas valstu prezidentiem būs iespēja tikties ar Trampu Polijā, kur pulcēsies visu reģiona valstu līderi.

Pēc Igaunijas apmeklējuma Penss dosies uz Gruziju un Melnkalni. ASV viceprezidenta vizīte Igaunijā, Gruzijā un Melnkalnē notiks no 30.jūlija līdz 2.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu