Blogere Agnija Grigule piedāvā savu pirmo fotogrāfiju izstādi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

29. jūnijā norisinājās modeles, fotogrāfes un «Instagram» zvaigznes Agnijas Grigules fotogrāfiju izstādes «SUMMER EUPHORIA» svinīgā atklāšana. Pirmā izstāde, kurā Agnija iejūtas gan fotogrāfes, gan modeles lomā. Izstāde salonā «Miss Bonbon» turpināsies līdz 29. jūlijam, ļaujot visiem interesentiem iepazīties ar vairāk nekā 40 fotogrāfijām.

Agnija norādīja, ka notikusī izstādes atklāšana ir ļoti īpašs un unikāls pasākums, jo šī ir pirmā izstāde, kas piedāvā Agnijas personīgos kompozicionālos risinājumus, kuri radušies, iedvesmas vadīti, nevis kā pasūtījuma darbi, kā tas bijis iepriekšējā izstādē.

«Fotogrāfija - tā ir mana kaislība, ar kuru aizraujos jau no bērnības, lai gan sevi par fotogrāfi varu saukt kopš brīža, kad sāku darbu pie Nila Saksa grāmatas vizualizēšanas,» komentē Agnija.

Izstādes ideja radusies spontāni sadarbībā ar Janu Ezeriņu, kura tajā brīdī meklēja jaunus talantus, kas vēlētos izvietot savus darbus salonā «Miss Bonbon».

Galvenais iedvesmas avots un centrālais izstādes tēls - sieviete: «Tāpēc izstādes nosaukums «SUMMER EUPHORIA» ir ne tik daudz saistāms ar vasaru un eiforiju, bet attiecas uz maģisko un apbrīnojamo būtni - sievieti, kura iedvesmo, sajūsmina, aizskar un valdzina ar savu skaistumu un eleganci,» papildina Agnija.

Izstādes ietvaros sieviete ir parādīta ļoti dažādos veidolos un spējīga iedvesmot grandioziem darbiem, pati fotogrāfiju autore norāda, ka tās viņai sniedz enerģiju un iedvesmu radošajai darbībai.

«Fotogrāfijas nav jāuztver pārlieku nopietni, tajās nevajag meklē dziļu filozofisko jēgu. Mans galvenais mērķis ir ļauties fantāzijai par bezrūpīgu vasaru, dzīves baudīšanu, skaistumu,» skaidro Grigule.

Izstādē ir apskatāma darbu kolekcija, kuri radušies vairāku gadu garumā, padarot izstādi par absolūti dabisku - tajā nav nekā mākslīga, speciāli gatavota. Pati fotogrāfe ir strādājusi pie katra elementa: «Pat fotogrāfiju fonus krāsoju pati, jo izstāde - tas ir mans bērns. Piemēram, fotogrāfijām apzināti netiek lietoti rāmji, jo neierāmēta fotogrāfija izskatās brīvāka, attēls šķiet dzīvāks, atstājot brīvu vietu fantāzijai par to, kas atrodas ārpus tā robežām.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu