Elektrisks Aston Martin iznāks pēc diviem gadiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Aston Martin darījusi zināmu, ka kompānijas pirmais sērijveida elektroauto ražošanā nonāks 2019.gadā. Tas būs četru durvju modeļa Rapide elektriskā versija RapidE, kas tiks izlaista 155 eksemplāros.

Sākotnēji bija paredzēts izlaist apmēram trīs reizes vairāk RapidE, tomēr provizoriskais ražošanas apjoms tika samazināts, kad no elektromobiļa projekta tālākas virzīšanas izstājās ķīniešu konglomerāts LeEco un par to paziņoja tikai dienu pirms Aston Martin gatavojās paziņot par RapidE izlaišanu, ziņo Motor.ru.

2017.gada sākumā tika ziņots, ka ķīnieši plāno britu kompānijas vajadzībām sagatavot elektropiedziņas sistēmu un baterijas. Vienlaicīgi ar to LeEco amerikāņu meitas uzņēmumam Faraday Future, kas tiek pozicionēta kā Tesla konkurents, palīdzēja izstrādāt un jau šogad prezentēt 1050 ZS spēcīgo krosoveru FF 91.

Bez tā bija plānots, ka LeEco būvēs miljardu dolāru vērtu Faraday Future rūpnīcu un inženierijas centru Kalifornijas štatā. Tomēr finansiālu grūtību dēļ ķīnieši arī no šā projekta izstājās, bet Faraday Future attīstīs uzņēmumu Nevadas štatā.

Foto: Aston Martin

Elektriskais RapidE tiks ražots Lielbritānijā. Baterijas šā auto vajadzībām izstrādās Williams Advanced Engineering, kas līdz ar Williams F-1 komandu ietilpst Williams uzņēmumu grupā.

Detalizētas informācijas par RapidE nav, taču gaidāms, ka automobilim būs divi elektromotori ar aptuveni 1000 zirgspēkiem. Pasūtījumus no interesentiem Aston Martin sāks pieņemt jau jūlijā, un gaidāms, ka viens RapidE eksemplārs Lielbritānijas tirgū maksās vismaz 200 000 mārciņu.

Foto: Aston Martin
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu