«Pieci.lv» ēterā sāk skanēt jauns interaktīvs raidījums «Pieci latvieši»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edmunds Brencis/Picture Agency

Latvijas Radio 5 («Pieci.lv») ēterā no otrdienas sāk skanēt jauns interaktīvs raidījums «Pieci latvieši», informēja Latvijas Radio pārstāve Ginta Subbota. Pusstundu garajā raidījumā «Pieci.lv» ētera personības Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš klausītājus iepazīstinās ar jaunāko Latvijā radīto mūziku, ko «Pieci.lv» būs piedāvājuši paši mūziķi.

Jaunās Latvijas mūzikas kanālā aicināti iesaistīties arī «Pieci.lv» klausītāji, kanāla sociālajos tīklos vai īsziņās daloties ar viedokļiem par tajā dzirdēto jaunradīto Latvijas mūziku. Savukārt mūziķi aicināti iesūtīt jauno mūziku uz «Pieci.lv» e-pasta adresi latviesi@pieci.lv.

Vienlaikus raidījums pildīs arī «satelīta» funkcijas interneta kanālam «Pieci latvieši», kas atrodams interneta vietnē «latviesi.pieci.lv» un «Pieci.lv» mobilajā lietotnē

«Pieci.lv» mūzikas redaktors Rūdolfs Budze norādīja, ka ideja par raidījumu pastāvējusi jau kādu laiku, tomēr «Pieci.lv» radošā komanda nevarēja vienoties par raidījuma koncepciju, vadītājiem un skanēšanas laiku.

««Pieci latvieši» būs interaktīvs raidījums, kur aicināsim iesaistīties jaunās latviešu mūzikas vērtēšanā arī mūsu klausītājus, un kopīgi izspriest, vai konkrētā dziesma būtu piemērota ēteram, un vai klausītāji to vēlētos dzirdēt pie mums ikdienā,» sacīja Budze.

Raidījums «Pieci.lv» ēterā būs dzirdams katru trešdienu plkst.19.45.

Jau vēstīts, ka šā gada maijā NEPLP loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem paziņoja, ka Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe piedāvājusi mainīt radiostacijas «Pieci.lv» un LR3 «Klasika» programmu konceptus.

Viņš norādīja, ka Roķe padomei iesniegusi kopumā četrus Latvijas Radio turpmākās attīstības redzējuma variantus, tostarp viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu «Klasika» kā kultūrai veltītu radio kanālu, savukārt «Pieci.lv» padarīt par Latvijas populārās mūzikas kanālu. «Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu,» pauda NEPLP pārstāvis.

Pēc paziņojuma par «Pieci.lv» programmas konceptuālo maiņu vairāki sociālā tīkla «Twitter» lietotāji pauda neizpratni par šādu lēmumu. Daļa apšaubīja, ka ir pietiekami daudz jauniešus saistoša latviešu mūzikas satura, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu «Pieci.lv» programmu, kā arī norādīja, ka lēmums iespējams pieņemts par labu tādiem komercradio kā «European Hit Radio», samazinot «Pieci.lv» konkurētspēju. Turpretī citi prātoja, kādēļ latviešu mūzikas popularizēšanas mērķim netiek pielāgots LR2 programmas saturs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu