Sākusies gadiem solītā Jaunā Rīgas teātra pārcelšanās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Pirms Jāņiem Jaunais Rīgas teātris (JRT) aizvadīja pēdējās divas izrādes ēkā Lāčplēša ielā pirms rekonstrukcijas - «Kārkli» un «Lakstīgalu māja». Un nu beidzot var sākties gadiem solītā lielā pārvākšanās.

Teātra pārcelšanās uz pagaidu mājām «Tabakas fabrikā» sākusies jau šonedēļ, kamēr vēsturiskā, vairāk nekā gadsimtu senā Lāčplēša ielas ēka tiks rekonstruēta. Pagaidām gan būvdarbi Tabakas fabrikā vēl notiek pilnā sparā, taču tiem jābūt pabeigtiem jau pēc pāris dienām.

Tiek izceltas skatītāju krēslu rindas (tos restaurēs, un tie dosies līdzi teātrim uz pagaidu mājām - Tabakas fabriku) un kastēs salikti dažādu izrāžu rekvizīti.

«Mēs šeit esam nodzīvojuši lielākā daļa 20 gadus – cita lieta, ka mēs tik ilgi jau vācamies un taisāmies, ka tās garās atvadas jau brīžiem kļūst komiskas, nevis sērīgas, bet šovakar, protams, ir tā jocīgi ap sirdi,» sarunā ar LTV atzīst JRT aktrise Guna Zariņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu