Latvijas čempionvienību «Kurbads» vadīs pieredzējušais Macijevskis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Latvijas čempionvienību hokejā Ogres «Kurbads» nākamsezon vadīs pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis, trešdien paziņoja klubs.

Macijevskis iepriekšējās trīs sezonas bija viens no «Kurbada» rezultatīvākajiem spēlētājiem Latvijas virslīgas čempionātā, taču tagad viņam dota iespēja sevi pierādīt citā ampluā.

42 gadus vecajam Macijevskim šī būs debija galvenā trenera amatā pie vīriešu komandas stūres. Iepriekš viņš strādājis ar bērniem un vadījis arī Latvijas sieviešu hokeja valstsvienību.

«Spēlētāja karjeras profesionālā pieredze un hokeja spēles izpratne ir galvenie priekšnosacījumi, lai «Kurbads» ar galveno treneri Aleksandru Macijevski izcīnītu vēl vairākas trofejas. Viņš būs arī viens no treneriem jaunizveidotajā «Kurbada» sporta skolā,» vēsta vienība.

Latvijas valstsvienības rindās Macijevskis savas karjeras laikā aizvadījis 161 spēli, guvis 130 vārtus un atdevis 149 rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs izlasi pārstāvējis astoņos pasaules čempionātos elites grupā un arī 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs.

Macijevskis lielāko karjeras daļu pavadījis, spēlējot Dānijā, kur divas reizes kļuva par valsts čempionu, kā arī pārstāvējis Baltkrievijas, Somijas, Norvēģijas un citus Latvijas klubus.

«Kurbads» panācis vienošanos arī ar aizsargu Mārtiņu Poreju, kurš aizvadīto sezonu spēlēja Polijas klubā «GKS Katowice», bet iepriekš vairākus gadus pavadījis arī Rīgas «Dinamo» rindās.

Tāpat «Kurbada» aizsardzības līniju pastiprinās arī Raimonds Upenieks, kurš pērn spēlēja «Zemgale»/LLU komandā.

Tikmēr līgumi pagarināti ar Uldi Čalpu, Guntaru Reisu, Mārtiņu Gipteru, Aleksandru Galkinu, Renāru Valteru, Tomu Bluku, Hārdiju Parādnieku, Edgaru Branci, Tomu Hartmani, Edgaru Lipsbergu, Rihardu Remiņu, Juri Štālu, Jāni Straupi, Dāvi Straupi, Mārci Zembergu, Sandi Zolmani un Tomu Zeltiņu.

«Kurbads» vienība vēsta, ka šobrīd vēl notiek pārrunas ar vienu no labākajiem Latvijas virslīgas hokejistiem - uzbrucēju Bruno Zabi.

Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionāta finālsērijā pret «Mogo» komandu «Kurbads» nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-3, tomēr spēja triumfēt nākamajos četros mačos.

Jau ziņots, ka pērnās sezonas «Kurbada» pirmais vārtsargs Mārtiņš Raitums pievienojies Polijas klubā Novitargas «TatrySki Podhale». Tāpat komanda vēsta, ka tajā vairs nebūs arī aizsargs Krists Apsītis.

«Kurbads» oktobrī rīkos Kontinentālā kausa posmu, kas Latvijā notiks pēc deviņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu