Koknesē gaidāmi novada svētki «Koknesei 740»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad Koknese svin 740 gadu jubileju. Arī gadskārtējie Kokneses novada svētki, kas norisināsies 30. jūnijā un 1. jūlijā, būs veltīti senās Hanzas pilsētas Kokneses dižajai gadskārtai. Gaidāmo svētku moto «Koknesei 740» apliecina - mūsu bagātība ir senas tradīcijas, bagāta vēsture un kultūrvēsturiskais mantojums!

30. jūnijā

Svētki iesāksies ar skaistu tradīciju - jauno novadnieku sumināšanu. 30. jūnijā pulksten 17:30 Kokneses novada domes zālē svinīgā sarīkojumā «Man blakus tava sirsniņa» tiks sveikti bērniņi, kuri dzimuši laikā no 2016. gada 1. jūnija līdz 2017. gada 31. maijam. Sirsnīgajā pasākumā piedalīsies leļļu teātra «Tims» aktieri Juris Babris un Zigurds Feils.

Svētku noskaņa šajā vakarā turpināsies senatnīgajās Kokneses pilsdrupās, kur pulksten 21:00 kā sapnis vasaras naktī skanēs SINFONIETTA RĪGA stīgu kvarteta koncerts.

1. jūlijā

1. jūlijā pie I. Gaiša Kokneses vidusskolas vārtiem pulksten 11 svētku svinības tradicionāli iesāksies ar svētku gājienu uz Kokneses estrādi.

Kokneses estrādē novada dejotāji vienosies svētku koncertā «Jubilejas diždancis», bet pēc dejotāju lustīgajiem dančiem priecāsimies par Kokneses pūtēju orķestra un kapelas «Aizezeres muzikanti» koncertu «Re, kur muzikanti spēlē!». Svētku tirdziņā «Nāc un svinēt sāc!» vietējie uzņēmēji, organizācijas un biedrības izrādīs savu veikumu, savu radīto vietējo produkciju. Kokneses novada svētkos ikviens dalībnieks un viesis ir aicināts piedalīties Kokneses novada jostas tapšanā! Dizaina darbnīcas un Kokneses tūrisma centra (KTC) kopīgajā stendā varēs izveidot savu raksta motīvu – kodu, kā arī apskatīt jau savāktos kodus un uzmetumu topošajai jostai.

Jauno paaudzi gaidīs piepūšamās atrakcijas, Mobilā virvju trase «Turies!», kā arī izrāde bērniem «Baltais lācis - SUPERZVAIGZNE». Spēcīgākie novadnieki būs aicināti piedalīties virves vilkšanas sacensībās, bet novada kūku cepēji sacentīsies draudzīgās un ļoti gardās sacensībās «Kokneses dzimšanas dienas torte – 2017».

Koncertā «Mūsu dziesmas Koknesei», kas izskanēs Kokneses luterāņu baznīcā, dzirdēsim skanīgās Kokneses dziedošo kolektīvu balsis.

Svētku vakara koncertā «Tu un es» piedalīsies iemīļoti mūziķi - Aija Andrejeva, Antra Stafecka, Dināra Rudāne, Alex, Jānis Buķelis (Buks), Atis Ieviņš un grupa COLT, bet īsti dzimšanas dienas svētki nav iedomājami bez lustēšanās zaļumballē, tādēļ - «Lai līksmojam, lai svinam!» Kokneses parka estrādē kopā ar grupu «ROJA» un DJ MadVip. Pusnaktī Kokneses estrādē svētku uguņošanā debesīs uzziedēs krāsaini ziedi, un varēsim sacīt: «Daudz laimes dzimšanas dienā, Koknese!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu