Policijas uzraudzībā un ar aktīvistu protestiem Tallinā zāģē vītolu, kas traucē autoceļa izbūvei

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Tallinas Eismē mikrorajonā, kur aktīvisti vairākas nedēļas no nozāģēšanas centās pasargāt balto vītolu, kas traucē izbūvēt satiksmes rotācijas apli Igaunijas galvaspilsētas Hābersti rajonā, otrdien policijas uzraudzībā sākās koka zāģēšana, un policija aizturējusi vairākus aktīvistus, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Notikuma vietā, kur daļēji slēgta transportlīdzekļu kustība, atrodas vairāki desmiti policistu, no tiem 18 ir ātrās reaģēšanas vienības formā. Daļa aktīvistu ir aizturēti, bet divi paspēja uzkāpt kokā un viens no viņiem piesējās pie koka stumbra.

Lai gan notiek sarunas, lai panāktu, ka aktīvisti brīvprātīgi nokāpj no koka, zem tā ir izvietots īpašs aizsardzības tīkls, kas kritiena gadījumā palīdzētu pasargāt cilvēkus no traumām.

Aktīvisti skandināja dažādus saukļus, aicinot notikuma vietā ierasties arī premjerministru Jiri Ratasu. Viņu vidū bija vietējās pašvaldības deputāts Saue Mati Napuss, kuru aizturēja policisti.

Policijā norāda, ka aktīvistiem vairākkārt skaidrots, ka viņi atrodas teritorijā, kur nepiederošiem ieeja ir aizliegta, jo tas ir būvlaukums, un aktīvistu rīcības dēļ tiek kavēti darbi, kas pasūtītājam rada papildu tēriņus. Atrašanās slēgtā zonā ir uzskatāms par sabiedriskās kārtības traucējumu.

Tomēr šajā situācijā policija mēģina neizmantot spēku un ar aktīvistiem notiek pārrunas. 16.jūnijā koka aizstāvjiem tika izteikts brīdinājums dažu dienu laikā atbrīvot šo zonu. Pagājušajā nedēļā ar būvniekiem, pašvaldības Vides aizsardzības departamenta un ministriju pārstāvjiem notika iespējamā risinājuma meklējumi, tomēr policija uzstāj, ka tai ir jāaizstāv likumīgās pasūtītāja un darbu veicēju tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu