Rīgas Doma dārzā brazīliešu ģitārists - Jamandu Košta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Rīgas Doma dārzā 29. jūnijā, plkst. 21 mūzikas mīļotājiem koncertu sniegs brazīliešu ģitārists - Jamandu Košta (Yamandu Costa). Rīgas Doma dārzs, kas līdz šim daudziem cilvēkiem palicis nepamanīts, no 29. jūnija līdz 1. jūlijam, kļūs par brīvdabas koncertzāli un festivāla «Rīgas Ritmi 2017» centrālo koncertu norises vietu. Pirmo brīvdabas koncertu atklās mākslinieks Jamandu Košta, kurš mūziku rada ar dvēselisku aizrautību, rotaļīgu grāciju un satriecošu virtuozitāti.

Nebūs pārspīlēti teikts, ka ģitārai brazīliešu kultūrā ir vadošā loma. Muzikālais mantojums ir vienkārši milzīgs – no Heitor Villa Lobos eksperimentiem revolucionārajā modernismā līdz Antonio Carlos Jobim bosanovām. No Baden Powell sambām līdz plašajām Odeir un Sergio Assad interesēm. Jaunākais šinī zvaigžņu parādē ir apdāvinātais ģitārists un komponists Jamandu Kosta.

Jamandu Košta ir dzimis mūziķu ģimenē, viņa galvenais instruments ir Brazīlijas slavenā septiņu stīgu ģitāra. Jamandu sācis mācīties spēlēt ģitāru septiņu gadu vecumā kopā ar tēvu, Algacir Costa, grupas «Os Fronteiriços» līderi.

Mākslinieks var lepoties ar klajā nākušiem 15 studijas albumiem kā arī savā īpašumā iegūto, prestižo Latīņu «Grammy». 2012. gadā Jamandu tika piešķirta «Cubadisco inertnational award» albumam «Mafuā and Honorable Mention» kā arī «ALBA» apbalvojumus albumam «Linda».

«Viens no Brazīlijas mūzikas visu laiku lielākajiem ģēnijiem – Jamandu Košta - ir pelnījis visaugstākās uzslavas. Katru reizi viņš iepriecina pat visizsmalcinātāko publiku, viņa uzstāšanās ataino ļoti dziļu intimitāti starp viņu pašu un viņa ģitāru," tā raksta "Eye For Talent".

Festivāls «Rīgas Ritmi 2017» šogad norisināsies no 28. jūnija līdz 1. jūlijam, kā lielāko jaunumu izceļot koncertu norises vietu, izcilo arhitektūras pieminekli – Rīgas Doma dārzu. 29. jūnijā Rīgas Doma dārzā dubultkoncerts – ģitāras virtuozs Jamandu Košta un talantīgā dziedātāja un komponiste Daymē Arosena.

Biļetes «Biļešu Paradīze» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu