Basketbolistes sev veiksmīgo EČ noslēgs ar spēli par 5. vietu pret Turciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu izlase basketbolā sev veiksmīgo Eiropas čempionātu, kurā pirmo reizi tika izcīnīta ceļazīme uz Pasaules kausa finālturnīru, šodien noslēdz ar spēli par piekto vietu, tiekoties ar Turcijas valstsvienību. Cīņa Čehijas galvaspilsētā Prāgā sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls TV6.

Latvijas basketbolistes sestdien spēlē par piekto līdz astoto vietu dramatiskā galotnē uzvarēja Itāliju un izcīnīja ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Mārtiņa Zībarta trenētā Latvijas izlase, kura aizvada ļoti sekmīgu turnīru, «mazā pusfināla» spēlē prata atspēlēt 11 punktu deficītu, beigās dramatiskā izskaņā svinot panākumu pret Itāliju ar 68:67.

«Paldies visiem – spēlētājām, maniem kolēģiem un palīgiem, medicīnas personālam – par divu gadu laikā ieguldīto darbu, kas vaiņagojies ar vēsturisku panākumu. Iespēja piedalīties Pasaules kausa izcīņā būs fantastiska pieredze, kas jaunajām basketbolistēm noderēs, gatavojoties 2019. gada Eiropas čempionātam Rīgā,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Zībarts.

Tikmēr Turcija otrā spēlē par 5. līdz 8.vietu ar 72:56 uzvarēja Slovākiju, arī tiekot pie iespējas nākamgad spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā.

Latvijas dāmu izlase ceļazīmei uz Pasaules kausu, kas nākamgad notiks Spānijā, savulaik tuvu bija vēl divas reizes, taču tad pie kārotās iespējas netika, taču tagad sasniegusi visu laiku otru lielāko panākumu kopš dalības 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Turcietes Eiropas čempionāta finālturnīru sāka ar trīs uzvarām trīs spēlēs, B apakšgrupas cīņās ar 69:58 uzvarot Slovākiju, ar 54:53 Itāliju un ar 88:74 Baltkrieviju, uzreiz nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā. Taču tajā sekoja sagrāve ar 55:84 pret Grieķiju, kamēr sestdien tika gūta uzvara pār Slovākiju.

Latvijas komandas spēles Eiropas čempionātā

  • 16. jūnijā plkst.16.00 - ar Krieviju 59:71
  • 17. jūnijā plkst.13:30 - ar Melnkalni 76:55
  • 19. jūnijā plkst.13:30 - ar Beļģiju 58:62
  • 20. jūnijā plkst.19.00 - ar Serbiju 75:70
  • 22. jūnijā plkst.19.00 - ar Spāniju 47:67
  • 24. jūnijā plkst.13.30 - ar Itāliju 68:67
  • 25. jūnijā plkst.16.00 - ar Turciju ...

Latvijas komanda Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlē septīto reizi pēc kārtas. Līdz šim labākais rezultāts bijusi 4. vieta 2007. gadā. Vēl trīs reizes spēlēts ceturtdaļfinālā.

Latvijas basketbola izlases sastāvs 2017.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā: Elīna Babkina (Madrides C.R.E.F. HOLA, Spānija), Ilze Jākobsone («Vega 1»/«Liepāja»), Ieva Krastiņa, Gunta Baško-Melnbārde (abas - «TTT Rīga»), Kate Krēsliņa (Fordhemas Universitāte, NCAA), Kitija Laksa (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinipiakas Universitāte, NCAA), Anete Šteinberga (Brenas «Mithra Castors», Beļģija), Aija Putniņa («Stambulas Universitāte»), Kristīne Vītola (Stambulas «Galatasaray»), Aija Brumermane («Dunkerque Malo», Francija), Anna Dreimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA).

Mārtiņš Zībarts ir sestais speciālists, kurš Eiropas čempionāta finālturnīrā vada Latvijas sieviešu izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu