Kučinskis: «Oligarhu lietas» novest līdz galam, iespējams, traucēja neprofesionalitāte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tā sauktās «oligarhu lietas» novešanu līdz galam, iespējams, traucēja neprofesionalitāte, šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis stāstīja, ka «oligarhu lietas» ietvaros noklausītās sarunas publiski parādījušās vairākkārt, tās ir interesanti lasīt un var uztvert emocionāli, tomēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs lietu izbeidza.

«Varam to visu uztvert emocionāli, bet tiesa prasa pierādījumus, nevis atsaukšanos uz noklausītām sarunām,» teica premjers.

Tajā pašā laikā «oligarhu lietas» iznākums, pēc Kučinska domām, liecina par neprofesionalitāti. «Runa ir par neprofesionālu darbību, kā rezultātā lieta nav aizgājusi līdz nobeigumam. Acīmredzot kāda vaina bijusi, virzot šo procesu,» piebilda premjers.

Kā ziņots, tā sauktajā «oligarhu lietā» noklausītās politbiznesmeņa Aināra Šlesera sarunas liek apšaubīt likumsargu darba kvalitāti un lēmumu šo lietu izbeigt, raksta žurnāls «Ir», kas pagājušajā nedēļā publicēja daļu sarunu atšifrējumu, kas iegūti «no avotiem, kas lūdz savu identitāti neatklāt».

«Oligarhu lietas» kontekstā tika minēti Ainārs Šlesers, Ventspils mērs Aivars Lembergs un Andris Šķēle. Šleseru turēja aizdomās par tirgošanos ar ietekmi, lēmumu pieņemšanu sev slēpti piederošu uzņēmumu labā, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos un izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas, Lembergu - par tirgošanos ar ietekmi, bet pret Šķēli kriminālprocess vispār netika vērsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu