Ivo Šteinbergs uzvar Enduro Madonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Stiprais

Aizvadītajā nedēļas nogalē 17.-18. jūnijā Madonā norisinājās Baltijas čempionāta 1. posms Enduro. Sacensībās piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Kopējais dalībnieku skaits – 62 sportisti.

E2 klases pirmās vietas ieguvējs un absolūtā vērtējuma uzvarētājs Ivo Šteinbergs (CEC I.S. Racing) atklāj, ka Baltijas čempionāta 1. posma Enduro plāns tika izpildīts. «Uzvara ir! Tas bija mērķis. Trasē zināju, ar ko rēķināties, jo divus testus jau zināju, bet jauns, kurā nedrīkstēja kļūdīties, bija īsais tests.» Sportists stāsta, ka «pārbraucieni bija pilnībā savādāki, un arī trīs ātruma testi pēc kārtas bija citādāki. Bija gan plusi, gan mīnusi. Interesanti. Vienīgi fiziski grūtāk bija visus trīs testus pēc kārtas nobraukt. Es domāju, ka visiem tas bija grūtākais. Pārbraucieni deva mazliet atelpas un varēja nedaudz atslābt un pirms testiem atpūsties. Protams, ja būtu lijis lietus, viss būtu savādāk. Motosports ir cieši saistīts ar laika apstākļiem.

Gāja labi, lielu kļūdu nebija. Divās dienās izbraucu, kopā skaitot, 15 testus. Nebija neviena kritiena, tas bija primārais.» Šogad sacensības notika Madonas centrā. «Ejam līdzi laikam, centrā esam tuvāk cilvēkiem. Tas arī sportistiem un komandai ir svarīgi, lai mēs vairāk būtu uzmanības centrā. Es domāju, ka tas ir labi un latiņa tiek pacelta. Mēs «augam», un «aug» arī organizatori. Turpmāk būs arvien labāk un interesantāk. Būs vairāk šovu, skanīgāk, visi būs priecīgi. Ar sacensībām esmu apmierināts.» Sportists šogad gatavojas piedalīties Latvijas, Baltijas, Igaunijas divu dienu Enduro posmos. «Mērķi nemainās, šoreiz vairāk braucam Igaunijā. Startēšu arī Eiropas čempionātā Igaunijā, Paikusē, lai saprastu, ko varu līdzēt savai izaugsmei,» tā Ivo Šteinbergs.

E1 klases uzvarētājs Veiko Rāts (Somerpalu MK) stāsta, ka sacensības bijušas interesantas. «Sākumā gari pārbraucieni un pēc tam vairāki ātruma testi pēc kārtas. Manuprāt, tas bija ļoti labi, kā arī diezgan aizraujoši.» Sacensību pirmajā dienā sportists pieļāvis tikai vienu kļūdu. Otrā diena bijusi līdzīga – viena maza kļūme. «Man patika trase, bija daudz interesantu vietu, reljefs – augšā, lejā. Arī testi bija ļoti labi. Grūtākais bija krosa tests, jo tajos man tik labi neveicās. Lai vai kā, bija jautri,» priecīgs par iegūto uzvaru stāsta Veiko Rāts.

Sacensību organizators Romāns Ērkulis: «Pilsētā, kurā esi gaidīts, tradīcijas netiek lauztas. Sacensības izdevās lieliski. Paveicās arī ar laika apstākļiem. Nedēļas sākums bija lietains, bet šodien vienkārši fantastisks laiks. Sportisti ir apmierināti.» Sacensības bija ļoti labi un pārdomāti organizētas, jo, kā stāsta organizators, «ar laikiem un ar tiesnešu darbu viss kārtībā. Īpašu paldies saku Madonas pilsētai un novadam. Godīgi sakot, nedzirdēju nevienu negatīvu piezīmi no sportistiem, kad jautāju, vai kaut kas nav par lēnu vai par ātru, jo tas beidzot patiesi ir milzīgs gandarījums. Reizēm pārbrauciens sportistam ir garlaicīgs vai sarežģīts, bet šoreiz nebija nevienas negatīvas atsauksmes. No pieredzes bagātākajiem vīriem uzzināju, ka viss ir izdevies.»

Foto: Māris Stiprais

Romāns Ērkulis priecājās, ka uz sacensībām bija ieradušies visspēcīgākie sportisti. «Īpaši igauņu sportisti, kuri Nāciju sacensībās ir 5.vietā. Šeit viņi, plecu pie pleca cīnījās, kā arī komandās igauņu sportisti bija spēcīgāki par latviešiem. Lielākais gandarījums ir par absolūtā vērtējuma pirmās vietas ieguvēju Ivo Šteinbergu. Tas arī ir liels panākums. Kā nekā Baltijas posms, kas bija patiešām grūts un kurā trīs testi pēc kārtas bija jābrauc, kas arī ir jaunieviesums. Vīri brauca un purināja rokas, lai tiešām varētu izturēt tempu.

Pateicības vārdus arī saku saviem cīņu biedriem, kas palīdzēja organizēt sacensības, kā arī visai komisijai. Es uzskatu, ka šie Enduro svētki Madonā ir izdevušies.»

Organizators biju gaidījis, ka būs lielāks dalībnieku skaits. «Pirms izdarāt secinājumus, uz kurām sacensībām braukt, sazinieties ar sacensību organizatoru. Viņi jums pastāstīs par trasi, kas ir gaidāms, cik tā būs interesanta. Latviešu sportistiem novēlu būt atvērtākiem, jautāt, kāds būs sacensību maršruts, cik būs testu. Brīžiem māc rūgtums, kad uzzini, ka pirms sacensībām tiek izteikti nepamatoti pārsteidzīgi vērtējumi. Zvaniet un jautājiet! Tas ir ieteikums.

Visus aicinu 1.jūlijā uz Baltijas kausa 2.posmu Enduro sprintā, kas notiks Madonā,» teic Romāns Ērkulis.

Baltijas čempionāta uzvarētāji

E1 klasē:

1. Veiko Rääts (Somerpalu MK)

2. Edgars Siliņš (Motosports Racing Team)

3. Gints Filipsons (CEC I.S. Racing)

E2 klasē:

1. Ivo Šteinbergs (CEC I.S. Racing)

2. Martin Leok (Somerpalu MK)

3. Priit Biene (RedMoto Racing)

E3 klasē:

1. Elary Talu (Somerpalu MK)

2. Lauris Ermanis (Motosports Racing Team)

3. Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga)

Junioru klasē:

1. Reio Timmi (Somerpalu MK)

2. Tadas Maračinskas (Vytis MK)

3. Nojus Paliakas (Kilobaitas Racing Team)

Senioru klasē:

1. Einārs Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga)

2. Vaido Kalm (Somerpalu MK)

3. Jānis Rasmanis (Moto A-Z)

Hobiju klasē:

1. Gatis Megris (Moto A-Z)

2. Aivars Kukojs (MPK apPasaule)

3. Juri Kommer (Tartu Enduro klubi)

Veterānu klasē:

1. Andris Kalniņš (Motosports Racing Team)

2. Gintautas Igaris (Enduro klubas)

3. Pēteris Sliede (MPK apPasaule)

C klasē:

1. Maido Martsik (Karksi RT)

2. Artūrs Irbe (Motosports Racing Team)

3. Igors Golubevs (CEC I.S. Racing)

Kvadru klasē:

1. Kamil Kepa (Individual)

2. Jānis Zaķis (Moto A-Z)

3. Vladas Paplauskas (Kilobaitas Racing Team)

Klubu komandu divu dienu vērtējumā ar iegūtiem 154 punktiem, pirmo vietu izcīnīja «Somerpalu MK» – Reio Timmi, Martin Leok, Elary Talu, Veiko Rääts un Vaido Kalm. Otrajā vietā aiz sevis atstājot «CEC I.S. Racing», kas ieguva 103,5 punktus. Komandā – Gatis Dumbris, Gints Filipsons, Kaspars Bondars, Ivo Šteinbergs un Aleksandrs Čerņagins. Trešajā vietā ar 98 punktiem «Jāņa Vintera Moto Team Riga» – Jānis Vinters, Gints Bērziņš un Einārs Vinters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu