Uzņēmēji Ābramas atkārtotu iecelšanu KP vadītājas amatā vērtē pozitīvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Uzņēmēji Skaidrītes Ābramas atkārtotu iecelšanu Konkurences padomes (KP) vadītājas amatā vērtē pozitīvi, atzina uzņēmēju organizācijās.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis aģentūrai LETA sacīja, ka LTRK Ābramas iecelšanu KP vadītājas amatā uz otru termiņu vērtē pozitīvi. «Ābramas kundze piedalījās arī mūsu iepriekšējā padomes sēdē, kurā izstāstīja par padarīto un par nākotnes plāniem. Pēc tam LTRK padome izlēma atbalstīt viņas kandidatūru, tāpēc mēs viņas pilnvaru termiņa pagarināšanu vērtējam pozitīvi,» viņš sacīja, piebilstot, ka arī līdzšinējā sadarbība ar Ābramu vērtējama pozitīvi.

Vienlaikus Rostovskis norādīja, ka KP ir ļoti daudz darāmā attiecībā uz publiskā sektora komercdarbības ierobežošanu Latvijā. «Ir ļoti daudzas nozares, kurās valsts kā publiskais sektors iesaistās komercdarbībā. Svarīgi, lai Ābrama par to publiski runātu. Piemēram, veselības jomā, izglītības jomā, transportā un citās jomās ir šāda problēma. Jomās, kurās privātais sektors riskē ar savu personīgo naudu, lai nodrošinātu sabiedrībai pakalpojumus, valstij nav jāiesaistās ar nodokļu maksātāju samaksāto naudu,» viņš teica.

Tāpat Rostovskis piebilda, ja valsts ar nodokļu maksātāju naudu iesaistās komercdarbībā, attiecīgajā sektorā strādājošam komersantam nav motivācijas maksāt nodokļus vai šāds komersants nereti bankrotē, jo nevar konkurēt ar publisko sektoru. Šāda situācija, piemēram, ir augstākās izglītības jomā - privātie komersanti spiesti konkurēt ar valsti un cieš zaudējumus. Līdzīgi ir arī veselības, atkritumu apsaimniekošanas un citās jomās.

Arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone aģentūrai LETA sacīja, ka LDDK atbalsta KP vadītājas apstiprināšanu uz otro termiņu. «LDDK kopš 2012.gada ir veidojusies laba un konstruktīva sadarbība [ar KP vadītāju], it sevišķi saistībā ar to tiesību aktu izstrādi, kuri tieši attiecas uz godīgas konkurences nodrošināšanu Latvijā,» viņa sacīja.

Meņģelsone piebilda, ka KP vienmēr ir sadarbojusies ar LDDK, izstrādājot vadlīnijas labākas izpratnes nodrošināšanā par konkurences tiesību normām. «LDDK biedri ar gandarījumu sekoja līdzi KP virzītajam problēmjautājuma risinājumam attiecībā uz valsts un pašvaldību uzņēmumu priekšrocību ierobežošanu, kur godīgas konkurences nosacījumi tika iestrādāti Valsts pārvaldes iekārtas likumā. Ceram uz veiksmīgu sadarbību arī turpmāk,» viņa teica.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets šodien atbalstīja ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) sagatavoto rīkojuma projektu par Ābramas iecelšanu KP vadītājas amatā uz otru termiņu. Ābrama KP vadītājas amatu ieņem kopš 2012.gada 26.jūnija, līdz ar to viņas pilnvaru termiņš beidzas 25.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu