Sevastova sev svarīgo Maljorkas turnīru sāk ar uzvaru trīs setos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anastasija Sevastova pirmdien ar uzvaru sāka Maljorkas WTA «International» sērijas turnīru, kurā pērn spēlēja finālā. Pirmās kārtas mačā šībrīža Latvijas tenisa otrā rakete ar rezultātu 7-6 (2), 5-7, 6-1 pieveica beļģieti Elisu Mertensu.

(Papildināts viss teksts.)

Pirmās kārtas pārvarēšana Sevastovai devusi 30 WTA ranga punktus un 2742 eiro prēmiju.

Sevastova pašlaik WTA rangā ieņem 19.vietu un turnīrā izlikta ar otro numuru, kamēr Mertensa pagājušajā nedēļā bija atrodama 51.pozīcijā, kas ir viņas karjeras rekords, bet šonedēļ atkāpusies uz 57.pozīciju.

Pirmajā setā nevienai no tenisistēm neizdevās iegūt iniciatīvu. Kaut Sevastova pirmajā, piektajā un devītajā geimā lauza Mertensas servi, nevienu reizi neizdevās iegūt pārsvaru un uzreiz nākamajos geimos beļģiete deficītu atguva. Uzvarētāju noskaidroja taibreikā, kurā pirmajās piecās izspēlēs uzvarēja uzņēmēja, tomēr turpinājumā pilnībā dominēja Sevastova, triumfējot ar 7:2.

Otrā seta ievadā Sevastova ļoti ātri nokļuva iedzinējos ar 0-3, bet pēc tam uzvarēja nākamajos četros geimos un jau atkal bija priekšā. Līdz seta beigām cīņa ritēja līdzīgi, tomēr 11.geimā Mertensa nobreikoja Latvijas tenisisti un brīdi vēlāk izservēja setu, pagarinot dueli.

Trešo setu gan Sevastova aizvadīja ļoti pārliecinoši. Latvijas tenisiste ne tikai zaudēja vien četrās izspēlēs pie savas serves, bet arī divreiz lauza pretinieces servi, triumfējot ar 6-1.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā nebija tikušās, bet otrajā kārtā Sevastova spēkosies ar ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko vai Paragvajas tenisisti Veroniku Kepedi, kura pārvarēja kvalifikāciju.

Sevastova trešo reizi karjerā WTA turnīrā izlikta ar otro numuru. Abās iepriekšējās reizēs viņa bija zaudējusi pirmajos mačos. Savukārt starp četrām visaugstāk izliktajām tenisistēm Sevastova kādā no WTA turnīriem ir piekto reizi, taču ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Gan Sevastova, gan Mertensa nesenajā Francijas atklātajā čempionātā tika līdz trešajai kārtai. Savukārt zālāja sezonas ievadā Sevastova pagājušajā nedēļā Notingemas WTA «International» sērijas turnīra pirmās kārtas spēlē sīvā cīņā ar 0-6, 7-5, 6-7 (2:7) zaudēja amerikānietei Kristīnai Makheilai, kamēr Mertensa turnīra Hertogenbošā pirmajā cīņā ar 4-6, 1-6 kapitulēja ukrainietei Ļesjai Curenko.

Pērn Mertensai bija salīdzinoši veiksmīga zālāja sezona - beļģiete pārvarēja kvalifikāciju un sasniedza ceturtdaļfinālu Hertogenbošas WTA turnīrā, pēc tam Maljorkā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīra pirmo kārtu, kā arī uzvarēja vienā mačā Vimbldonas kvalifikācijā. Zīmīgi, ka pirms šīs sezonas šie pērnās zālāja sezonas mači bija viņas vienīgie panākumi WTA pamatturnīru līmenī.

Savukārt šo gadu beļģietes sāka ļoti veiksmīgi un jau janvārī triumfēja turnīrā Hobārtā, ko sāka vēl no kvalifikācijas. Pirms šī turnīra viņa WTA līmenī bija nospēlējusi tikai sešus mačus. Savukārt aprīļa beigās spēlēja Stambulas WTA turnīra finālā. Viņa līdz šim pasaules rangā nav bijusi pirmajā piecdesmitniekā.

Mertensa WTA līmenī nav spējusi pieveikt pirmā divdesmitnieka tenisistes, zaudējot nu jau visos piecos mačos, tomēr viņa divreiz tādas uzvarējusi Federāciju kausā, šogad aprīlī pārspējot krievietes Anastasiju Pavļučenkovu un Jeļenu Vesņinu.

Tikmēr Sevastova aizvadīja ļoti labu māla sezonu, 16 mačos gūstot 11 panākumus, bet uz zālāja viņa pērn negaidīti aizkļuva līdz Maljorkas turnīra finālam, kurā ar 3-6, 4-6 piekāpās Karolīnai Garsijai no Francijas. Zīmīgi, ka turnīra laikā Sevastova pat vienu nakti pavadīja slimnīcā.

Tomēr Maljorka joprojām ir vienīgais turnīrs, kur viņa uz zālāja spējusi uzvarēt kaut vienā mačā, jo kopumā šis segums viņai karjerā nav sekmīgs.

Ar pirmo numuru šogad Maljorkas turnīrā izlikta krieviete Anastasija Pavļučenkova, bet pērnajai čempionei Garsijai ticis trešais numurs un fināla atkārtojums var būt jau pusfinālā.

Pirmo turnīru kopš bērna laišanas pasaulē Maljorkā aizvadīs baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura pirmajā mačā spēkosies ar japānieti Risu Ozaki, bet ceturtdaļfinālā iespējama tikšanās ar Sevastovu. Tāpat pirmo turnīru šosezon tieši Maljorkā aizvadīs vāciete Sabīne Lisicki, kurai zālājs ir mīļākais segums un 2013.gadā viņa uz tā aizkļuva līdz Vimbldonas finālam.

Sevastova sacentīsies arī dubultspēļu sacensībās, spēlējot pārī ar kādreizējo WTA ranga līderi Jeļenu Jankoviču un pirmajā kārtā tiekoties ar austrālieti Džesiku Mūru un Varatčaju Vongteančaju no Taizemes.

«Mallorca Open» turnīrs risinās zālāja seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 226 750 ASV dolāru.

Nesenajā Francijas atklātajā čempionātā sensacionāli triumfējusī Aļona Ostapenko pēc ārstu ieteikuma tomēr nepiedalīsies šonedēļ notiekošajā Birmingemas WTA «Premier» sērijas turnīrā. Līdz ar to nākamais turnīrs nākamnedēļ Latvijas sportistei būs Īstbornā, kas risināsies nedēļu pirms prestižā Vimbldonas čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu