Eksperts: Pasečņiks sevi labi parādījis treniņos ar NBA komandām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pēdējās nedēļās sevi labi parādījis treniņos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām, vēsta respektablais laikraksts «The New York Post», sasaistot, ka viņu varētu izvēlēties Bruklinas «Nets» komanda, lai katrā no Ņujorkas vienībām būtu pa vienam talantīgam latvietim.

«Nets» aizvadītajā sezonā izcīnīja tikai 20 uzvaras 82 mačos un bija pārliecinoši pēdējā vietā līgā. Tai šī gada NBA draftā ir divas izvēles tiesības pirmās kārtas beigu daļā (22. un 27.numurs), un vienu no tām komanda varētu izmantot iegūstot tiesības uz Pašečņiku, vēsta laikraksts.

Vairāki NBA drafta eksperti paredz, ka Pasečņiks tiks izvēlēts tieši pirmās kārtas beigu daļā. Tā ESPN eksperts Frens Frasčilla uzskata, ka «Nets» komandai Pasečņiks būtu ideāls izvēles variants.

«Pasečņiks ir viens no tiem puišiem, kurš perfekti atbilst komandai, kurai ir divas pirmās kārtas izvēles. Pasečņikam ir 21 gads, viņš ļoti vēlas nokļūt līgā un sākt savu NBA karjeru,» norāda eksperts.

Tiesa Frasčilla pieļauj, ka «Nets» tikpat labi pirmajā kārtā var izvēlēties arī centru Bemu Adebajo, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Kentuki Universitātē, vai Terensu Fergusonu, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Austrālijas klubā Adelaidas «36ers».

Laikraksts uzsver, ka Pasečņiks bija Ņujorkas «Knicks» līdera Kristapa Porziņģa komandas biedrs Latvijas U-18 izlasē, un abu spēlētāju iespējas tobrīd bija līdzīgas.

Pasečņiks nesen noslēdza otro sezonu Spānijas klubā Grankanārijas «Herbalife», vidēji mačā gūstot astoņus punktus un izcīnot 3,2 atlēkušās bumbas zem groziem. «Nets» komanda veic komandas pārbūvi, tāpēc kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss var atļauties riskēt un draftā izvēlēties, piemēram, Pasečņiku, norāda Frasčilla.

Eksperts uzsver, ka Ziemeļamerikā cilvēki par Pasečņiku vairāk uzzināja tikai pirms trim nedēļām, kad viņš ieradās uz NBA drafta treniņnometnēm, par sevi atstājot ļoti labu iespaidu.

«Viņš sevi parādīja ļoti labi un negaidīti sāka kāpt augstāk drafta prognozēs,» norāda eksperts.

Tikmēr Pasečņiks portālam «Draft Express» norādījis, ka viņam patīk spēlēt «pick and roll», taču nākotnē vēlas kļūt stiprāks, lai varētu labāk darboties arī groza tuvumā.

«Šobrīd mans trumpis ir «pick and roll» uzbrukums, Man patīk mest tālmetienus, taču tas ir atkarīgs no komandas, jo dažas vienības vēlas, lai palieku tuvāk grozam. Arī tā man nav problēma,» citēts Latvijas basketbolists.

22.jūnijā gaidāmais drafts ar nepacietību tiek gaidīts arī Latvijā, jo labas iespējas tikt izvēlētam ir Pasečņikam, tāpat draftēt varētu arī Rolandu Šmitu. Tikmēr nākamgad draftā uz augstu numuru cerēs Rodions Kurucs, kurš šogad jau prognozēti pretendēšanu uz draftu atsauca, lai aizvadītu pilnu sezonu Spānijas grandā Barselonas «Lassa».

Basketbolistus, kas šogad sasniedz 22 gadu vecumu, kuru vidū ir arī Pasečņiks un Šmits, var draftēt automātiski. Savukārt no jaunajiem Latvijas basketbolistiem bez Kuruca šogad pieteikušies bija arī Verners Kohs un Kārlis Helmanis, tomēr viņi visi savas kandidatūras atsaukuši.

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izraudzīti četri Latvijas basketbolisti. 2004.gadā ar kopējo 11.numuru Goldensteitas «Warriors» izraudzījās Andri Biedriņu, bet 2011.gadā ar 42.numuru Indiānas «Pacers» izvēlējās Dāvi Bertānu, kurš gan uzreiz pēc tam nonāca Sanantonio «Spurs» paspārnē. Savukārt 2013.gadā Jāni Timmu ar 60.numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies», lai gan tagad tiesības uz latvieti pieder Orlando «Magic» komandai. Tikmēr visaugstāk izraudzītais latvietis ir nu jau par zvaigzni kļuvušais Kristaps Porziņģis, kuru ar ceturto numuru 2015.gada draftā izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

Arī NBA spēlējuši līdz šim ir četri latvieši - Gundars Vētra, kurš 90.gadu sākumā neilgu brīdi pārstāvēja Minesotas «Timberwolves», Biedriņš, Porziņģis un kopš šīs sezonas arī Bertāns.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu