VVD: Nelegālajā Jūrmalas izgāztuvē bija uzkrātas aptuveni 23 000 tonnu atkritumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelegālajā Jūrmalas izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu, ziņo Valsts vides dienestā (VVD). Dienesta darbinieki norāda, ka uzņēmums «Prima M» nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un, līdz ar to, darbojās nelegāli. Tāpat dienestā jau iepriekš ir saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par smakām, kukaiņiem un žurkām.

Vakar pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas atkritumu krāvumiem. Pēc vairāk nekā 12 stundu darba šorīt plkst.5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas atkritumu krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri. Dega arī angārs desmit kvadrātmetru platībā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 VUGD ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi «Latvijas Dzelzceļa» ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa. «Pasažieru vilciens» uz laiku apturēja vilcienu kustību Tukuma līnijas posmā no Slokas līdz Ķemeriem. Vilcieni visās Tukuma līnijas stacijās kursēja ar iespējamu kavēšanos.

Tāpat ziņots, ka Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par ugunsgrēku nelegālajā izgāztuvē Jūrmalā, aģentūrai LETA apstiprināja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu