Rīgā Līgo svētku svinības notiks krastmalā un Dzegužkalnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Rīgā 23. jūnijā notiks tradicionālās Līgo svētku svinības 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā, informēja Rīgas domē. Šogad pasākumā «Līgosim krastmalā!» apmeklētāji varēs lustēties vairākās svinību vietās - «Rīgas laukumā», «Danču placī», «Dziesmu paviljonā», «Ziņģu sētā», «Amatu un ritu pagalmā», «Rotaļu skvērā», kā arī «Godu un mielastu ielā». Pasākums 23. jūnijā sāksies plkst.19 un turpināsies līdz pat rīta ausmai plkst.4.30.

«Rīgas laukumā» iedzīvotājus gaidīs namatēvs Valters Krauze, etnomūzikas apvienība «Brāļi un māsas», Intars Busulis un «Abonementa orķestris», grupa «Labvēlīgais tips», «MC orķestris» un solisti Vineta Elksne, Karīna Tropa, Kristaps Rūķītis un Ivo Grīsniņš-Grīslis. Šajā laukumā notiks arī svētku galvenā ugunskura iedegšana. Savukārt «Danču placī» muzicēs folkloras kopas, mūziķu apvienība un dīdžejs Roberts Lejasmeijers. Te ikviens kopā ar namatēvu Mārtiņu Kozlovski varēs arī izdancoties Rīgas Danču kluba vadībā.

Līgo nakts svinībās neiztikt bez dziedāšanas, tāpēc ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt «Dziesmu paviljonu» un dziedāt kopā ar aktieri Juri Hiršu, solistu Ivo Grīsniņu-Grīsli, Aiju Vītoliņu un kora grupu diriģenta Ginta Ceplenieka vadībā. Dziesmas skanēs Kristapa Krievkalna pavadošās grupas muzikālā ietērpā. Šajā paviljonā dziedātgribētājus un klausītājus gaidīs arī grupa «Mākoņstūmēji» un dīdžejs Arturs Krūzkops, kurš uzņēmies arīdzan paviljona namatēva pienākumus.

Svētkos varēs arī ziņģēt kopā ar grupām «Galaktika», «Coco Orchestra», «Lauku muzikanti», «Flame and the Rolltones», kas līdz ar namamāti Ketiju Šēnbergu līgotājus gaidīs «Ziņģu sētā». Svinību apmeklētāji aicināti paviesoties arī «Amatu un ritu pagalmā», kur muzicēs folkloras kopas un būs iespēja iepazīt seno latviešu amatus un Līgo svētku tradīcijas, bet «Rotaļu skvērā» tautiskas stafetes, spēka pārbaudes un radošas nodarbes izmēģināt aicināts kā liels, tā mazs svētku dalībnieks.

Pasākumā «Līgosim krastmalā!» būs klāti balti galdi, kur ikviens varēs baudīt līdzpaņemto cienastu vai iegādāto svētku ēdienu un dzērienu «Godu un mielasta» ielā.

Savukārt tradicionālo Jāņu svinību piekritēji gaidīti Dzegužkalnā, kur svētku vakars sāksies plkst.20, kad visus kopā pulcinās Jāņa māte Zoja Heimrāte un Jāņa tēvs Edgars Lipors. Svinību laikā varēs vērot Liepājas aktrišu kopas «Atštaukas» priekšnesumu, bet pēc Jāņuguns iedegšanas dziesmas būs iespēja dziedāt kopā ar postfolkloras grupu «Iļģi», kas līdz ar Rīgas Danču klubu vadīs arī lielo danču tūri. Pusnaktī notiks Jāņu godināšana, bet pēc tās varēs lustēties kopā ar muzikālo apvienību «Raxtu Raxti» un etnoroka grupu «Laimas Muzykanti».

Līgos svētku pasākumos ieeja ir bez maksas, arī sabiedriskais transports Rīgā 23.jūnijā un 24.jūnijā būs pieejams bez maksas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu