Merkele sveic Makronu ar pārliecinoša vairākuma iegūšanu parlamentā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien apsveikusi Francijas prezidentu Emanuelu Makronu ar pārliecinoša vairākumu iegūšanu svētdien notikušajā parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā, pavēstīja Merkeles pārstāvis.

Merkeles preses pārstāvis Štefens Zeiberts tviterī slavēja Makrona nometnes sniegumu vēlēšanās, piebilstot, ka kanclere vēlas «turpmāku labu sadarbību Vācijai, Francijai, Eiropai».

Arī Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls apsveica vēlēšanu rezultātus, tviterī norādot, ka tie «nobruģē ceļu reformām Francijā un Eiropā».

Jau vēstīts, ka atbilstoši nobalsojušo vēlētāju aptaujām parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā Makrona izveidotā partija «Republique En Marche» («Uz priekšu, Republika!» - REM) un tās partnere Demokrātiskā kustība (MoDem) izcīnījusi vairākumu.

Makrona nometne varētu būt izcīnījusi 355-425 no Nacionālās sapulces 577 deputātu vietām, liecina aptauju rezultāti.

Vēlētāju aktivitāte otrajā kārtā bijusi zema. Aplēsts, ka nobalsojuši tikai 44% balsstiesīgo.

Nobalsojušo vēlētāju aptaujas liecina, ka sociālisti zaudējuši aptuveni 200 vietas parlamentā. Partija, kas šobrīd parlamentā ir pārstāvēti ar 277 mandātiem, varētu būt izcīnījusi tikai 27-49 vietas.

Galēji labējā Nacionālā fronte (FN), domājams, ieguvusi vien četrus mandātus, bet partijas līdere Marina Lepēna ir ievēlēta parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu