Karašauska vārtu guvums atnes «Liepāja»/«Mogo» futbolistiem uzvaru pār «Ventspili»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

Pateicoties rezultatīvā Artūra Karašauska vārtu guvumam, svētdien «Liepāja»/«Mogo» komanda «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas noslēdzošajā spēlē Kurzemes derbijā ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica «Ventspils» vienību.

Vienīgo reizi Karašausks pēc lieliskas individuālās darbības atzīmējās 37.minūtē, kad izcēlās septīto reizi šosezon. Karašausks precīzs bijis pēdējos piecos mačos, kuros drīkstējis doties laukumā, izceļoties sešas reizes.

Kaut otrajā puslaikā centās dominēt «Ventspils», izveidot bīstamus momentus pēdējās 20 minūtēs viesiem tā arī neizdevās.

Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā tagad pa septiņiem vārtiem ir Karašauskam un Jevgēņijam Kozlovam no Jūrmalas «Spartaka», kamēr sešas reizes atzīmējies Mārcis Ošs no «Jelgavas».

Svētdienas mačā jau Liepājas komandas sākumsastāvā laukumā izgāja šonedēļ piesaistītie Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks un Melnkalnes aizsargs Mihailo Tomkoviču. Tajā pat laikā vienība šķīrās no pussarga Romāna Mickeviča, kurš izīrēts «Riga» vienībai.

Ikaunieks Liepājā atgriezies uz īres tiesībām, noslēdzot līgumu līdz šīs sezonas beigām. Par 2014.gada virslīgas labāko futbolistu atzītais kuldīdznieks, kurš šo titulu ieguva tieši Liepājas komandā, pieder Francijas augstākās līgas klubam «Metz». Tomēr šajā komandā viņš nespēja nostiprināties, tāpēc jau šī gada sākumā tika izīrēts Grieķijas klubam Larisas AEL, bet tagad Ikaunieks ir atgriezies Liepājā.

«Liepāja»/«Mogo» komandai ļoti veiksmīgs bija maijs, kurā tā virslīgā izcīnīja četras uzvaras četros mačos. Tiesa, iepriekšējā spēlē jūnija sākumā Tamaza Pertijas vadītā komanda ar 0:2 zaudēja RFS komandai.

Savukārt «Ventspils» pēdējos virslīgas mačos spēlējusi kā pa viļņiem, iepriekšējās trīs cīņās reizi uzvarot, nospēlējot neizšķirti un zaudējot. Uzvara gan tika gūta iepriekšējā mačā, kad jūnija sākumā ar 1:0 izdevās pārspēt «Babīte»/«Dinamo» komandu. Tāpat 17.maijā «Ventspils» tika pie trofejas, izcīnot Latvijas kausu. Zīmīgi, ka ventspilnieku panākums kausa finālā, «pendelēs» uzvarot «Riga» komandu, ļāva «Liepāja»/«Mogo» vienībai tikt pie iespējas šovasar piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies jau pēc nepilnām divām nedēļām.

Abām komandām šī bija jau ceturtā tikšanās reize šajā sezonā. Aprīlī abas mērojās spēkiem Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kad «Ventspils» pēc neveiksmes pirmajā mačā ar 2:3, atbildes cīņā svinēja pārliecinošu panākumu ar 3:0, pēc tam aizkļūstot arī līdz kausa finālam un iegūstot trofeju. Savukārt virslīgas pirmā apļa cīņā šo komandu duelī tika fiksēts neizšķirts 1:1.

12.kārtas pirmajā spēlē piektdien valsts čempione un turnīra līdere Jūrmalas «Spartaks» komanda grūtā cīņā ar 1:0 uzvarēja pastarīti «Babīte»/«Dinamo», kamēr sestdien divu valsts galvaspilsētas klubu duelī «Riga» pārliecinoši ar 3:0 uzvarēja RFS, bet vēl vienā mačā pērnā gada valsts vicečempione «Jelgava» ar 2:0 uzvarēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) vienību.

Pirms šīs kārtas virslīgas čempionātā bija divu nedēļu pārtraukums, kas bija saistīts ar nacionālo izlašu spēlēm, taču šajā nedēļas nogalē cīņas atsākās.

Virslīgas kopvērtējumā pēc 12 kārtām vadībā ar 25 punktiem atrodas Jūrmalas «Spartaks», bet ar 22 punktiem tai seko «Jelgava» un «Liepāja»/«Mogo». Tikmēr 20 punkti ir «Riga» komandai, kamēr «Ventspils» vienība tikusi pie 17 punktiem, bet RFS kontā ir 16 punkti.

Septītajā vietā ar deviņiem punktiem seko «Metta»/LU vienība, bet turnīra tabulu noslēdz «Babīte»/«Dinamo», kas tikusi pie diviem punktiem.

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja «Spartaks», kam sekoja «Jelgava» un «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu