Par Ludzas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts ZZS pārstāvis Mekšs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Šodien Ludzas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē ar deviņām balsīm par un sešām pret par pašvaldības jauno vadītāju tika ievēlēts Zaļo zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderis, līdzšinējais Ludzas vicemērs Edgars Mekšs.

Par Mekšu savas balsis atdeva gan visi pieci ZZS deputāti, gan arī trīs «Saskaņas» un viens «Latvijas Sociālistiskā partija» deputāts.

Mekšs šajā amatā nomainīs vēlēšanās lielāko iedzīvotāju atbalstu guvušā Latgales partijas saraksta līderi, līdzšinējo domes priekšsēdētāju Alīnu Gendeli, kas bija otra domes priekšsēdētāja amatam izvirzītā kandidāte un saņēma visu sešu «Latgales partijas» deputātu atbalstu.

Ar tādu pašu balsu attiecību par Ludzas novada domes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Valdis Maslovskis (ZZS), otra minētā amata pretendente bija Gendele.

Par domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos vienbalsīgi tika apstiprināts Aivars Meikšāns (Latgales partija). Savukārt par domes priekšsēdētāja vietnieku sociālajos, izglītības un kultūras jautājumos, kas būs neatalgots amats, - Jevgenija Kušča, kas saņēma deviņu deputātu atbalstu, pārējiem balsojot pret.

Jau vēstīts, ka Latgales partija vēlēšanās ieguva 38,41% balsu un sešus deputātu mandātus, ZZS - 28,78% un piecus, bet «Saskaņa» - 18,35% un trīs mandātus. Tāpat domē iekļuva Latvijas Sociālistiskā partija ar 7,27% atbalstu un vienu vietu. Pārējās partijas 5% barjeru nav pārvarējušas. Latvijas Reģionu apvienību atbalstīja 2,23% vēlētāju, «Vienoti Latvijai» - 2,17%, bet «No sirds Latvijai» - 1,64%.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās Latgales partija bija ieguvusi 47,22% atbalstu, «Saskaņas centrs» - 25,24%, ZZS - 19,46%, bet pārējās partijas nebija pārvarējušas 5% barjeru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu