Lūsēna instrumentālā mūzika ievibrē mežā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Komponists Jānis Lūsēns publicējis kompozīcijas «Awakening of the Forest» («Meža atmošanās») video, kurā viņš redzams muzicējot mežā kopā ar flautisti Eviju Mundeciemu. Jau ziņots, ka augustā Lūsēns dodas pie klausītājiem ar savu jauno instrumentālās mūzikas koncertprogrammu «AIZ… Mūzika vēlā vakarā», kuru pats mākslinieks uzskata par savu līdz šim personīgāko muzikālo stāstu.

To vasaras vakaros būs iespējams baudīt Krimuldas, Vecpiebalgas, Liepājas, Valmieras un Kuldīgas baznīcā. Septembrī koncertprogrammu būs iespēja dzirdēt arī Rīgā.

Koncertprogramma «AIZ… Mūzika vēlā vakarā» ir tāds ceļojums plašajā skaņu pasaulē, par kādu komponists Jānis Lūsēns sapņojis jau ilgus gadus. Meditatīvās kompozīcijas radītas, ļaujoties relaksētai pirkstu pieskārienu spēlei pa klavieru taustiņiem un apcerīgām pārdomām. Nedomāt, nemēģināt apzināti kontrolēt, ļaut notikt – tāds bija komponista Jāņa Lūsēna mērķis, pievēršoties šo skaņdarbu radīšanas procesam. «Klavieres, akustika, miers.. Nekādu ambīciju un cilvēcisko ikdienas kaislību. Tikai smalku tembru nepretencioza rotaļa,» tā Jānis Lūsēns raksturo jaunradīto materiālu.

Koncertprogrammas «AIZ… Mūzika vēlā vakarā» sastāvs: Jānis Lūsēns – «Una Corda» klavieres; Harijs Gūtmanis un Karīna Mazūra - metalofoni, zvaniņi, perkusijas; Māris Ziemelis – čells, Evija Mundeciema - flautas, bansuri, monohords, zvaniņi; Jānis Lūsēns - basa un citas ģitāras.

Koncertvietas

4. augusts - Krimuldas evaņģēliski luteriskā baznīca

5.augusts - Vecpiebalgas evaņģēliski luteriskā baznīca

11.augusts - Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāle

25.augusts - Valmieras Svētā Sīmaņa evaņģēliski luteriskā baznīca

26.augusts - Kuldīgas Svētā Annas baznīca

8. septembris – Rīgas Svētā Pētera baznīca

Biļetes pārdošanā no 2. maija:

Reģionos EUR 12, Rīgā EUR 15

Biļešu Paradīzes kasēs un ww.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu