Izskanējis Krēmera jubilejai veltīts koncertuzvedums «Veltījums Orfejam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anrijs Požarskis

Piektdien, 9. jūnijā, koncertzālē «Cēsis», atzīmējot Gidona Krēmera un orķestra «Kremerata Baltica» jubilejas gadu, izskanēja īpaši veidots koncertuzvedums «Veltījums Orfejam». Kopā ar viesiem – soprānu Ingu Kalnu, franču pianistu Likā Debargu, lietuviešu obojisti Justi Gelgotaiti, aktrisi Gunu Zariņu un kori «...Kamēr» mūzikā un dzejā klausītājiem bija iespēja izdzīvot sengrieķu mītu par pravieti, kas ar savu spēli spēj apburt dzīvās un nedzīvās būtnes. Koncertuzveduma režisore un scenogrāfe - Margo Zālīte.

Piektdienas vakarā gan skatuve, gan visa koncertzāle pārtapa Ēdenes dārzā, kurā gluži kā Orfejs mākslinieki aizrāva un iedvesmoja klausītājus, skatītājus, mūzas skartos radošos prātus.

Koncertuzvedumā «Veltījums Orfejam» izskanēja arī pasaules pirmatskaņojums - franču pianista un komponista Likā Debarga (Lucas Debargue) īpaši šim iestudējumam rakstīts jaundarbs koncertīno Orfeo di camera paša autora interpretācijā.

Visu uzvedumu caurvija R.M. Rilkes dzeja no krājuma «Soneti Orfejam» aktrises Gunas Zariņas lasījumā un mūzas – Ingas Kalnas visaptverošais skats no mūžības ar G.F. Tēlemana operas Orpheus lappusēm. Koncerta izskaņā dabas un mūzikas spēku dziedājumos atklāja jauniešu koris «...Kamēr» diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu