Aglonas novada domē sagaidāma vadības maiņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Einārs Dervinieks / LETA

Aglonas novada domē sagaidāma vadības maiņa, pagaidām nav skaidrības kas varētu kļūt par jauno pašvaldības vadītāju.

Pašreizējās Aglonas novada domes priekšsēdētājas Helēnas Streiķes pārstāvētais saraksts pašvaldību vēlēšanās ir ieguvis tikai vienu no deviņiem mandātiem. Lai arī Streiķe uz vēlēšanām ir devusies saraksta līdera statusā, pēc savāktā balsu skaita viņa ir ierindojusies otrajā vietā, tādējādi nekļūstot par deputāti. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Streiķes pārstāvētais saraksts «Novads-mūsu mājas-mūsu atbildība» ar iegūtām trim vietām domē kļuva par vēlēšanu uzvarētāju.

Aģentūrai LETA Streiķe pastāstīja, ka pēc amata pilnvaru izbeigšanās plāno doties pelnītā atpūt.

Vislielāko iedzīvotāju atbalstu un divus mandātus aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās ir ieguvis saraksts «Par sadarbību mūsu novadā». Šī saraksta līdere Ingūna Barkeviča aģentūrai LETA pagaidām nevēlējās sniegt plašākus komentārus koalīcijas izveides sarunām un prognozēt, par to, kas varētu kļūt par nākamo Aglonas novada galvu.

Pirmā domes jaunā sasaukuma sēde varētu notikt 15. vai 16.jūnijā, aģentūra LETA noskaidroja Aglonas novada pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka Aglonas novada pašvaldībā būs pārstāvēti astoņi saraksti ar līdzīgu deputātu vietu skaitu, liecina pašvaldību vēlēšanu rezultāti.

Divas deputātu vietas būs sarakstam «Par sadarbību mūsu novadā», bet pa vienam mandātam - Grāveru pagasta sarakstam, Kastuļinas pagasta sarakstam, «Spēkam, zemei, dvēselei», Latgales partijai, Šķeltovas pagasta sarakstam, «Jauna paaudze Aglonā» un «Saskaņai».

Līdz šim trīs domnieki Aglonas pašvaldībā bija ievēlēti no saraksta «Novads - mūsu mājas - mūsu atbildība», bet pa vienai vietai bija «Attīstība kopsolī», Latgales partijai, Grāveru pagasta sarakstam «Sadarbosimies kopā!», Šķeltovas pagasta sarakstam, Kastuļinas pagasta sarakstam un «Saskaņas centram».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu